avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde o casa revendicata ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde o casa revendicata ?

Buna ziua,
Problema sta in felul urmator, este vorba de o proprietate ce a fost confiscata de regimul comunist, iar ulterior a fost revendicata de catre mine si inca 3 mostenitori, proces castigat in instanta. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot vinde partea mea de proprietate (25%), fara acordul celorlalti mostenitori, in conditiile in care un singur mostenitor nu doreste vazanzarea imobilului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:32, 4 Iulie 2011
Daca veti gasi o persoana....dispusa sa cumpere ceva in indiviziune...puteti vinde cota dvs...
Sau puteti solicita iesirea din indiviziune cu scoaterea imobilului la vanzare daca nici unul dintre coindivizari nu solicita atribuirea lui si plata sultelor catre ceilalti.
Puteti vinde cu clauza rezolutorie, in sensul ca prin impartire , deci prin indiviziune daca s-ar face, , partea vanduta sa cada la d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Poate vinde fara acordul meu? Elena790 Elena790 Buna ziua, Tatal meu mi-a donat jumatate dintr-un apartament cu doua camere pe care era copropietar cu bunica mea, pastrandu-si doar uzufructul ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)