avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate HRD

Activitate HRD

Răspuns la discuția Situatie REVISAL - angajat nou
Orice inregistrare in Revisal se face numai dupa ce contractul a fost semnat de catre viitorul angajat, cu o zi inainte de inceperea activitatii. In aceeasi zi, anterioara angajarii, se face si transmiterea in Revisal.

Situatia dumneavoastra nu ar fi trebuit sa existe, in cazul in care ati fi respectat prevederile. Daca angajatul ar fi semnat contractul si ati fi trimis inregistrarea, dar el/ea nu s-ar mai fi prezentat in prima zi de munca, ati fi putut sa faceti o incetare in perioada de proba, cu o notificare pe care sa o transmiteti angajatului/tei.

Singura solutie pe care o vad posibila, este sa chemati persoana care ar fi trebuit sa se angajeze sa semneze simultan atat contractul, cat si incetarea acestuia (acord sau incetare in perioada de proba) si sa transmiteti in Revisal incetarea.

Pe viitor, va recomand sa nu mai transmiteti nicio inregistrare fara sa aveti un contract semnat cu viitorul angajat.

O zi buna,
@bogdanv23
In cazul in care angajatorul este nemultumit de prestatia dumneavoastra profesionala, este dreptul lui, va poate cere sa incheiati un acord parti. Este o decizie care va apartine, functie de cum va apreciati si dumneavoastra efortul pe care l-ati depus in realizarea sarcinilor primite.
@all
- concedierea pentru necorespundere profesionala, art. 61 lit. d) din Codul muncii, da dreptul fostului angajat de a beneficia de ajutor de somaj conform Normelelor metodologice de aplicare a Legii 76/2002:

Text extras din: Normă metodologică 2002 - de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 5. - Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se întelege:
a) încetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;

Un weekend cat mai placut,
@all:
Intrucat este vorba DOAR de o recomandare (art.41, alin. (1), lit.b), pct.3)), la art. 58, alin.(3) se precizeaza doar modalitatea in care se va acorda prima de vacanta NUMAI in cazul in care s-a agreat acordarea acesteia. In acest sens, angajatorii nu sunt nicidecum obligati sa o acorde.
Un weekend cat mai placut va doresc,