Mulțumesc din suflet pentru răspuns doamna avocat! Între timp eu am scris un email și la poliția de frontiera și domnii mi-au răspuns intr-un mod cât se poate de oficial ca instanța mi-a dat dreptul sa plec cu copilul doar pe timpul vacantelor! Acum nu stiu ce sa fac. Sa încerc sa plec in Noiembrie (Oricum biletele sunt plătite) ! Ce ma sfătuiți? Sau credeți ca aici totul de cum interpreteaza polițistul vamal hotărârea?! Vacanța școlară sau excursie?
Buna ziua! Am aceasta hotărâre rămasă definitiva! Citez:
“ Suplinește acordul pârâtului pentru întocmirea pașaportului pentru minorul AAG, născut la data de 2001 și pentru ca minorul sa poată părăsi teritoriul României însoțit de mama in perioada vacantelor!”
Întrebarea mea este Pentru a pleca in străinătate împreuna cu copilul meu minor trebuie sa o fac in perioada vacantelor școlare? Copilul meu încă nu merge la grădinița! Sau se referă la concediu (vacanța)? Noi avem deja bilete plătite pentru aceasta luna iar din câte stiu in Noiembrie nu este vacanța școlară!
Mulțumesc!
In hotărâre scrie ca instanța suplinește acordul tatălui de a realiza pașaportul minorului și de a părăsi teritoriul României pe timpul vacantelor! Dar nu pentru niște date anume! De aceea întrebarea mea era dacă imi mai trebuie alte documente pentru a părăsi țara!
Da am inteles ca pot pleca pe baza hotărârii judecătorești! Însă nu înțeleg dacă ar trebui sa anunț pe cineva când plec și când ma întorc sau e de ajuns sa plec cu tot dosarul de judecată în care printre altele este și consimțământul Judecatoriei De a pleca din țara cu minorul! La fiecare ieșire din țara trebuie sa merg la judecătorie sa imi dea o hârtie cu câte ma prezint la aeroport in care sa scrie data plecării și data întoarcerii?
Dosarul trebuie tradus in engleză?
Mulțumesc!
Buna ziua! Vreau sa plec in excursie împreuna cu fiul meu minor in afara țării ! Ce acte imi sunt necesare? Menționez ca am de la judecătorie o hotărâre pe baza căreia am făcut pașaportul copilului și cu care pot părăsi țara, chiar dacă tatăl nu mi-a făcut procura. In acest sens imi mai trebuie vreo hârtie de la judecătorie in care sa scrie data, ora plecării și a întoarcerii , motivul plecării.... sau ceva de genul acesta?
Mulțumesc anticipat!
BUNA SEARA! EXISTA CINEVA PE ACEST FORUM CARE A AUZIT DE ACORDUL INTERNATIONAL REMO INTRE STATELE EUROPENE,PRIVIND PUNEREA IN APLICARE A HOTARARII JUDECATORESTI CU PRIVIRE LA PLATA PENSIEI ALIMENTARE?
DACA DA VA ROG SA IMI DATI MAI MULTE DETALII!
MULTUMESC!
Deci nu exista nici o lege care sa îl oblige pe celălalt părinte la plata pensiei alimentare? Totuși el poate Răspunde penal in aceasta situație? Adică poate face închisoare?
Daca nu lucrează cu forme legale și nu are bunuri pe numele lui tocmai in ideea sa nu plătească pensie , executorul ii va pune proprire pe bunuri și conturi toată viața? Sau e pe o perioada limitată!?
buna ziua! am urmatoarea problema si sper sa ma ajute cineva cu cateva raspunsuri! fostul sot e plecat in anglia de 2 ani de zile. in iulie s-a terminat procesul de divort intre noi,
hotarare judecatoreasca a fost ca el sa plateasca o pensie alimentara de 500 lei lunar pentru care el a fost de acord . au trecut cateva luni si nu a platit nici un ban. ba mai mult imi zice ca e foarte sarac si el nu are cu ce plati, cu toate ca lucreaza si castiga foarte bine acolo in anglia. ba mai mult nu il intereseaza absolut deloc despre copil . ce e de facut in situatia asta? cum il pot obliga sa plateasca pensia lunara? il pot decadea din drepturile parintesti? sau macar poate sa renunte la copil sa il trec pe numele meu? multumesc!