avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplată pensie de întreținere, tatăl plecat la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplată pensie de întreținere, tatăl plecat la muncă în UK

buna ziua! am urmatoarea problema si sper sa ma ajute cineva cu cateva raspunsuri! fostul sot e plecat in anglia de 2 ani de zile. in iulie s-a terminat procesul de divort intre noi,
hotarare judecatoreasca a fost ca el sa plateasca o pensie alimentara de 500 lei lunar pentru care el a fost de acord . au trecut cateva luni si nu a platit nici un ban. ba mai mult imi zice ca e foarte sarac si el nu are cu ce plati, cu toate ca lucreaza si castiga foarte bine acolo in anglia. ba mai mult nu il intereseaza absolut deloc despre copil . ce e de facut in situatia asta? cum il pot obliga sa plateasca pensia lunara? il pot decadea din drepturile parintesti? sau macar poate sa renunte la copil sa il trec pe numele meu? multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.puteţi apela la un executor judecătoresc aici, în ţară, şi dacă are bunuri sau conturi, vă reuperaţi restanţa. dacă nu are bunuri aici, vedeţi dacă e angajat cu contract în Anglia şi recuperaţi de acolo. Dacă nici acolo nu lucrează legal şi nici bunuri nu are, rămâneţi cu banii daţi executorului, adică în pagubă
2.NU îl puteţi decadea din drepturile părinteşti
3.Nu poate renunţa , dar dacă el este de acord, puteţi schimba numele copilului, dar el tot rămâne cu drepturile părinteşti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu știți că are bunuri, cereți recuperarea pensiei din străinătate, costuri mai mici, dar acte mai multe se depus. Le trimiteți la Ministerul justiției.
Trebuie să dați cât mai multe detalii despre el.
Daca nu lucrează cu forme legale și nu are bunuri pe numele lui tocmai in ideea sa nu plătească pensie , executorul ii va pune proprire pe bunuri și conturi toată viața? Sau e pe o perioada limitată!?
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
anamaria20210, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o perioadă limitată.Se pot recupera restanţele din ultimii 3 ani şi dacă a avut loc o executare în acest timp, se reia timpul de prescripţie de 3 ani de la ultimul act de executare, dar nu mai mult decât dublul perioadei de prescripţie.Aşa că dacă azi faceţi executarea silită pentru ultimii 3 ani şi peste aproape 3 ani mai faceţi o executare, puteţi recupera din restanţă, dacă aveţi ce executa.Dar dacă trec cei 6 ani, pierdeţi, datoria se prescrie.
Deci nu exista nici o lege care sa îl oblige pe celălalt părinte la plata pensiei alimentare? Totuși el poate Răspunde penal in aceasta situație? Adică poate face închisoare?

Alte discuții în legătură

Plângere penală abandon 25Maria23 25Maria23 Bună ziua, Dacă tatăl a plătit pensia alimentara o sigura luna din ultimii 3 ani I se poate face plângere penală și acționa în instanță firma la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita cerneamihaita cerneamihaita Sotia mea are un copil din prima casatorie , un minor de 14 ani , care locuieste cu noi. Din luna ianuarie l-a dat in judecata pe tatal bilogic pentru marirea ... (vezi toată discuția)
Divort custodie exclusiva Bombardier Bombardier Buna ziua,inca nu am terminat divortul cu 2 minori 14 ani respectiv 9 ani custodie comuna,dar am cerut exclusiva,dar nu asta este problema ea fosta sotie a ... (vezi toată discuția)