avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort Custodie exclusiva

Buna ziua,inca nu am terminat divortul cu 2 minori 14 ani respectiv 9 ani custodie comuna,dar am cerut exclusiva,dar nu asta este problema ea fosta sotie a plecat de acasa in anul 2013 fara motiv cu un amant in Anglia,Londra atat stiu nimic legat de adresa de domiciliu ma lasat singur cu cei doi copiii nu a colaborat deloc cu ei si nici nu a trimis bani in acesti 2 ani si nici pensie alimentara.Exista vreo cale de a imi recupera pensia alimentara din urma nestiind unde lucreaza si nici o adresa.Mentionez ca ea are si un copil acolo nascut anul trecut in decembrie cu respectivul amant.Multumesc ar fi de mare ajutor niste raspunsuri reale
Aveţi hotărâre care o obligă pe mama la plata pensiei alimentare? dacă aveţi şi ştiţi că are venituri, conturi, bunuri în Romania, puteţi să o executţi silit până la 3 ani în urmă.
Dacă nu are de niciunele, nu-i cunoaşteţi locul de muncă sau adresa, nu aveţi cum să recuperaţi banii şi nici cum să o obligaţi să plăească de acum înainte.
Reclamati situati si la dgaspc si solicitati-le o actiune de decadere a mamei din drepturi. Si decazuta din drepturi obligatia de intretinere ii ramane, desi vizibil nu o executa. Poate reusiti prin intermediul cunostintelor comune sa aflati macar in ce oras locuieste.
Încercați sa depuneți o plângere penală.
Altfel nu cred ca veți rezolva ceva.
intai trebuie sa terminati divortul ca sa aveti o hotarare in ce priveste pensia, apoi actionati pe cale civila- incercati sa o executati silit, ori ii faceti plangere penala. Nu va vor aduce pensie nici una din cai daca ea nu are nimic- venituri/ bunuri.
In plus, pensia aia pe hartie va ridica si nivelul venitului mediu pe cap de familie, ceea ce face sa nu va incadrati pt ceva ajutoare de la stat.
Copilul nou nascut , cf legii romane, se prezuma ca e al dvs, asa ca daca va avea o incurcatura cu actele, va trebui sa va dea in judecata pt tagada de paternitate.


Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Cereți pe calea ordonanței președințiale pensia de întreținere.
O plângere penala poate avea și o durata de 2 ani în astfel de cazuri.
Cu cat începeți mai repede cu atât mai bine.

Dacă știți ca se prostituează și nu are venituri legale mai bine renunțați.
În UK prostituția nu e legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai stiu unde sa apelez..... Boeing777 Boeing777 Va rog mult sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu unde sa apelez..... Fostul sot nu plateste pensia de intretinere si eu nu mai stiu unde sa apelez. El nu vrea ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara miha76max miha76max Ma numesc MIhaela si sunt divortata de 3 ani. In urma casatoriei am primit custodia celor 2 copii iar tatal lor a fost obligat la plata pensiei alimentare. A ... (vezi toată discuția)