avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate andreipotorac

Activitate andreipotorac

Răspuns la discuția Paratul nu se prezinta la proces
Inca nu s-a finalizat procesul.
Răspuns la discuția Paratul nu se prezinta la proces
Din acest motiv cred ca putea angaja un avocat care sa il reprezinte, daca nu si-ar fi pacalit avocatul intr-un proces anterior, ramas neplatit. Poate i s-a dus vestea prin baroul din Iasi. :)

Legat de subiectul asta cateva nelamuriri (viata dupa proces sa ii zicem). Dincolo de daunele materiale si morale + cheltuielile de judecata pe care paratul le va plati, cum este acesta obligat sa respecte legea in continuare, pentru a reveni la normalitate / a nu continua exact ca si pana acum? Se poate solicita o hotarare judecatoreasca prin care individului sa ii fie impuse anumite decizii? (de exemplu sa pastreze o distanta de x metri, sa nu ne mai impiedice cu proiectul pe care il dezvoltam, etc) El pare sa ignore complet justitia, ce il va impiedica sa o faca in continuare?

Daca recidiveaza, se poate actiona in judecata pe baza procesului care se incheie, dovedind ca individul continua cu aceleasi actiuni, pentru a solicita daune si mai mari?

Din civil se schimba incadrarea in penal in cazul in care nu respecti o hotarare judecatoreasca? (adica sa il trimit la inchisoare)
Răspuns la discuția Paratul nu se prezinta la proces
Multumesc pentru raspuns. Citarea sa legala la domiciliu s-a indeplinit astfel:

Pârâtul a fost citat astfel:
- la convocarea privind avantajele medierii acesta a semnat personal;
- la data de 12.3.2014, factorul postal menționează în dovada de indeplinire a procedurii de citare: ”destinatarul este absent, documentele au fost depuse la cutia postala”; în aceeași mod s-a efectuat comunicarea actelor procedurale la 17.4.2014 și 16.5.2014, la adresa sa din XX.

Având în vedere că factorul postal nu a consemnat că acesta s-ar fi mutat, nu mai locuiește la adresă, a decedat sau alte asemenea, judecătorul consideră procedura de citare legal îndeplinită și continuă judecarea procesului.
Răspuns la discuția Paratul nu se prezinta la proces
Desigur, dar eu intreb daca exista un detaliu in lege, ceva ce paratul poate urmari, ca la finalul procesului, dupa decizie, sa incerce sa cauzeze sicane.
Buna seara,

Avem un proces in derulare, in care paratul nu s-a prezentat niciodata si nici nu si-a angajat un avocat sa il reprezinte. Si au fost mai multe termene, care s-au judecat in lipsa acestuia.

Procedura de citare a fost indeplinita legal (a semnat personal pt mediere, a primit citatiile la adresa confirmata, am confirmat la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor ca nu s-a mutat).

Ce poate urmari acest individ, si ce pot sa fac pentru a preveni asta?



Multumesc anticipat,
A.
Răspuns la discuția Neclaritati obtinere servitute
Sigur, terenul este proprietatea sa si a altui vecin. Cred ca in situatia asta cel mai bine este sa renuntam la coltul proprietatii noastre: [ link extern ]

Ce se intampla, daca acest individ, ne impiedica accesul chiar si acolo unde avem noi drept de servitute? Putem chema politia ori pe cineva de la primarie? Cand ajung utilaje la casa noastra, vine cu o masina si blocheaza drumul pe unde acestea au trecut, cautand scandal.
Buna,

As dori sa aflu parerea unor avocati in legatura cu un eventual proces pentru obtinerea dreptului de servitute. Situatia este urmatoarea:
[ link extern ]

Zonele A si B sunt drumuri de acces. In momentul de fata noi avem servitute doar in zonele albastre.

Sunt doua posibilitati pentru a ajunge in fata casei la garaj, cu masina. Fie sa solicitam servitute in instanta pentru zona A sau zona B, fie renuntam la o parte din terenul nostru (portocaliu) si trecem cu masina pe acolo. Individul are la coltul terenului nostru facute bariere improvizate, chiar in mijlocul drumului, ca sa ne determine sa ne simtim ca niste straini / hoti in gradina si in casa noastra. Asta este motivul pentru care am dori sa obtinem servitute, ca sa avem acces neingradit la proprietatea noastra.


As avea si cateva intrebari:
1. Dreptul de servitute se obtine intotdeauna cand este solicitat? Mai ales ca in situatia de fata ni se refuza din rea vointa, fara un motiv anume - altul decat ca nu vrem sa acceptam santajul.
2. Ce "daune" am putea plati proprietarului, daca solicitam acest drept de servitute, si il obtinem? Dar daca nu il obtinem? Mentionez ca in zona A nu e vorba de mai mult de 8 - 10 m patrati probabil.
3. Considerati ca are sens sa demaram acest proces?


Multumesc,
Andrei P.
Multumesc pentru recomandare, asa voi face!
Da, al procesului. Dar eu intrebam de un proces diferit, prin care sa solicit daune pentru toate aceste probleme.

Offtopic: am multe proiecte in lucru, cred ca de asta am scris gresit.
In momentul de fata s-au terminat de audiat toti martorii, si cred ca urmeaza sa mearga de la politie mai departe. Cei 2 au o poveste diferita (evident), dar muncitorii care realizau lucrarea pentru Eon, cei din familia mea, si oamenii care erau de fata in momentul lucrarii, au povestit exact ce s-a intamplat.

Ca au scos pistolul au recunoscut. Ca au incercat sa ne impiedice si inainte au recunoscut. In schimb povestea lor e ca oamenii i-ar fi atacat pe ei. Toti erau acolo pentru lucrare. Ma rog, vom vedea cursul proiectului atunci cand incepe.