Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul imobiliar.Eu nu apar ca si codebitor decat in cel imobiliar,celelalte doua fiind facute fara giranti sau garantii.In momentul de fata datorita faptului ca salariul sotului s-a micsorat cu 25%,(eu neavand un loc de munca)nu mai putem plati decat rata la locuinta.Mentionez ca eu sunt asociata la o firma si va intreb,daca nu platim cele 2 credite, banca se poate indrepta si catre partea mea din firma cu toate ca eu nu apar in contracte ,doar pentru ca sunt sotia celui ce nu plateste?Si care sunt pasii pe care banca ii va face pe viitor?Am inteles ca i se va pune poprire pe salariu,ce procent i se va opri sotului?In speranta ca va ve-tiopri si asupra problemei mele,va multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai buna,desi in Romania nu stiu cati dintre noi ne mai trezim cu zambetul pe buze si mai avem puterea sa ne bucuram de o dimineata superba...
Va multumesc frumos pentru raspuns.Problema este ca cel imobiliar este de30000chf si cel de consum este de 10000 euro,cum am spus mai sus in acest moment tot salariul mergand pe aceste rate.Daca vor intra in vigoare acele taieri de salariu ,acesta nu va mai acoperi ratele.Noi va cerem parerea in situatia in care nu am mai plati nimic ce se intampla?Ce inseamna bunuri comune ,frigider ,masina de spalat obiecte casnice?In afara de aceasta casuta pe care mi-am dorit-o de cand ne-am casatorit si pe care se pare ca n-o vom putea pastra altceva nu avem .Va rog sa imi spuneti daca este o greseala ce vrem sa facem?Cum au scris si alti utilizatori nu-mi doresc decat o camera in care sa-mi cresc fetitele si sa uit de aceasta afacere cu banca ce s-a dovedit a fi cea mai rea...
Buna ziua,ma numesc Nicoleta si apelez la bunavointa dumneavoastra pentru a-mi raspunde la urmatoarea problema:in anul 2007 sotul meu a luat un credit imobiliar la care evident eu sunt codebitor si un altul pentru a achita avansul locuintei in care locuim in care este trecut doar el ca debitor,fara girant sau altceva.Ca la multi altii,rata lunara a crescut de la 900roni,la 1600.O data cu masurile luate de guvern,noi ca familie vom intra in inposibilitate de plata sotul castigand 1900lei si reducandu-i salariul cu 600,700roni evident ca nu vom mai putea plati.Mentionez ca eu sunt asociata la un magazin acesta in acte neanregistrand profit,adica tot ce producem,reinvestim.Sunt vanzatoare la acest magazin,fara forme legale.Am inteles din alte contract ca in termen de 3 luni de la neachitare intervine executarea silita.Intrebare:daca in aceste 3 luni ne vom construi pe un teren detinut de firma 2-3 camere ,ce se poate intampla acesta fiind in proprietatea magazinului ?Deci ne vor lua casa luata cu acel credit dar doresc sa stiu daca magazinul are vreo importanta.trebuie sa cedez partea mea asociatei(care este si administrator) ca banca sa nu se atinga de ea eu figurand in acte?Si daca i se va pune sotului poprire pe salariu cat la suta va fi suma ,ca presupun ca nu i-l poate opri pe tot.Va rog sa ma iertati ,poate nu am fost coerenta indeajuns dar sper sa ma fi inteles .O zi buna.