Martonze a scris:
Şi iată cum, prin exemplul d-nei Kera, ajungem la o concluzie: Copilul este înstrăinat de unul din părinţi încă din faza în care aceştia sunt căsătoriţi.
Nu am spus asa ceva in nicio postare. Nu este absoult deloc asa. Copilul era ff apropiat de mama, de aici si socul acesteia cand copilul nu a vrut sa o mai vada.
Mama a plecat de acasa in urma unor crunte violente conjugale, urmand sa ia baiatul cu ea, in decurs de o luna. In perioada asta, tatal (potent financiar si dominant) a reusit sa-si convinga baiatul ca mama l-a parasit pentru un alt barbat, ca daca-l iubea, nu pleca de acasa etc.
Nu mai trageti concluzii pripite...
P.S. am multi divortati in jurul meu, as spune majoritatea si da, am vazut cazuri de alienare parentala, ele exista , sunt reale.
Stiti cat de usor mi-ar fi fost sa-i bag in cap fiica-mii, care avea un an cand m-am despartit de tatal ei, ca nu tre' sa-l mai vada, ca e un nenorocit careia nu-i mai pasa de ea? Si credeti-ma, tentatia a fost mare :D.
Doar ca a invins ratiunea si dragostea fata de ea, pt ca scrie in carti ca un copil tre' sa-si cunoasca radacinile...
Este adevarat, insa, ca si tatal e un om ok, cu bune si cu rele...
Asa, cazul nr. 2
Copilul trait si locuit la bunicii materni de la inceputul vietii.
Mama si tatal div de cand copilul avea cam 2 ani.
Custodia la mama, ca se intampla pe legea veche.
Bunicii materni si mama nu-i permit tatalui sa-si ia copilul la domiciliul sau, astefl incat tatal face 200 km dus-intors la fiecare doua sapt si-si vede copilul la domiciliul fostilor socri (o adevarata placere...si o sansa reala sa te apropii de copil, nu?).
Chiar si aceasta perioada de vizita s-a dat in urma unui lung proces, pt ca nu l-au lasat sa vada copilul pana la 4 ani.
Copilului i se baga in cap constant ca tatalui nu-i pasa de el, desi evidenta spune altceva...intre timp tatal se muta in strainatate, isi face alta familie, trimite cadouri consistente (gen Iphone 6S etc). Copilului care are acum vreo 16 ani nu i se permite sa-l viziteze acolo, mama are pretentia sa se intalneasca impreuna cu ea, asa ca nu si-a cunoscut pana acum fratiorul decat din poze. Tatal viziteaza copilul de cate ori vine in tara, dar tot restrictionat.
Solutii? N-am. Am incercat sa vb cu mama, n-am cu cine...se enerveaza si imi spune ca eu nu stiu cum e (?!)