avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tranzit multiple tari cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tranzit multiple tari cu minor

Buna ziua,
In curand voi pleca cu copilul in strainatate cu masina si voi tranzita mai multe tari. Stiu ca la iesirea din Romania am nevoie de declaratie de acord din partea tatalui, insa in momentul in care voi trece prin alte tari stiti cumva daca e suficient pasaportul sau am nevoie de vreo alta declaratie tradusa si legalizata?
Exista vreun birou de informatii specializat care ma poate ajuta cu aceste informatii?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2016
r0xxyana, utilizator
Cel mai recent răspuns: kera , utilizator 10:43, 25 Iulie 2016
Declaratie tatalui ar trebui sa cuprinda toate tarile tarile tranzitate. Puteti suna la Politia de frontiera.
In mod normal numai la Politia de frontiera din Romania va cere declaratia. Pentru orice eventualitate sunati la Politia de frontiera.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu-ti cere nimeni declaratia decat cand iesi din Romania, copilul fiind cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)
Intrare minor cetatean strain in romania - vizita la bunici liarliar liarliar Buna seara.Am o cunostinta care e rezident in Spania si are o fetita de opt ani,de cetatenie spaniola,tatal copilului fiind spaniol,iar mama de catatenie ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor geo81 geo81 Dupa ce am patit cu procura de la pasaport nu mai vrem, iar sa intampinam probleme si cu cea de intoarcere in italia(facuta la acelasi notar in italia)si vreau ... (vezi toată discuția)