Buna ziua.
Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors.
Nu imi este clar ce fel de documente de calatorie sunt necesare pentru minor. I-am facut pasaport temporar pentru 1 an.
Pe site-ul politiei de frontiera spune ca e nevoie de o declaratie legalizata la notar a celuilalt parinte ca e de acord ca minorul sa fie insotit doar de unul dintre parinti. Asta pentru iesire din Romania.
Este valabila aceasta declaratie si la intrare respectiv iesire din Grecia respectiv Austria?
De exemplu pentru Austria citesc pe site-ul guvernului (
[ link extern ] .
De asemenea, pentru Grecia pe site-ul guvernului (
[ link extern ] .
As vrea sa stiu daca avand o declaratie de acord a unui parinte pentru ca minorul sa poara calatori cu celalalt parinte, in forma ceruta de politia de frontiera din Romania, autentificata la notar este suficienta.
La ceste documente o sa adaugam si pasaport minor, carti dentitate parinti, copie certificat de casatorie, copie certificat nastere copil.
Mi-e ca sotia sa nu ajunga in situatia sa nu poata intra sau iesi in/din Grecia si/sau Austria.
Va multumesc.