avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrare minor cetatean strain in Romania - vizita la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrare minor cetatean strain in Romania - vizita la bunici

Buna seara.Am o cunostinta care e rezident in Spania si are o fetita de opt ani,de cetatenie spaniola,tatal copilului fiind spaniol,iar mama de catatenie romana.
In urma unei probleme de sanatate a bunicii copilei,mama a decis sa vina in tara cu fetita pentru o vizita de scurta durata.Mentionez ca copilul se afla in custodia mamei,in urma unei hotarari judecatoresti apartinand tribunalului de Jaén-España-//Juzgado de Violencia sobre la mujer de Jaén y su Partido Judicial.Sentencia Num.82/2010.,judecator:Dl.Miguel Sánchez Gasca.
Intrebarea mea ce o formulez spre dumneavoastra,este daca mama si fetita ei,pot intra normal si fara probleme de intrare sau iesire din Spania si Romania.
Fetita dispune de buletin de identitate spaniol,iar mama ei de pasaport si NIE.
Si ce documente se cer pentru calatorie si frontierele statelor pe unde trec,chiar daca sunt in tranzit?
Va multumesc,o seara buna.


Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:49, 8 Iunie 2013
Copilul are nevoie de pasaport, nu poate calatori cu cartea de identitate.

Nu cunosc legislatia din Spania in aceasta privinta (calatoria minorilor in strainatate) insa la intrarea si iesirea din Romania nu vor avea nicio problema pentru ca este cetatean spaniol. Posibil (spre sigur) sa aiba nevoie de ceva gen declaratie acord a tatalui, interesati-va acolo daca nu va raspunde nimeni aici.
Nici in celelalte state tranzitate pana in Romania nu va fi nevoie de alte documente in afara pasapoartelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv,,,,am o fetita de 5ani,eu sunt romanca si tatal spaniol,de tatal fetei nu mai stiu nimic de 2 ani,am ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)