Am mostenit de la parinti un certificat cu actiuni la o societate comerciala din Dr.Tr. Severin. Sunt interesat sa aflu valoarea actiunilor, cum , unde si in ce conditii pot sa le vand. Orice sfat imi este util. Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns dar problema este ca in acest imobil nu a locuit nimeni timp de5 ani de cand a decedat ultimul parinte, datoriile cumulandu-se in aceasta perioada. Fratele rauvoitor nu a acceptat nici vanzarea, nici inchirierea. In privinta mosteniri catre nepot se poate face ceva, chiar daca ne exista testament dar aceasta fiind dorinta parintilor?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: trei frati au mostenit un imobil in urma decesului parintilor, s-a facut succesiunea legala, fiecare primind cota parte din valoarea imobilului. Situatia s-a complicat, in sensul ca unul din cei trei frati nu a fost si nu este de acord cu vanzarea imobilului (din pura rautate), de cativa ani fiind plecat din tara, datoriile la intretinerea acumulandu-se , moment in care asociatia de proprietari a deschis actiune in instanta pentru recuperare datoriilor restante si a penalizarilor. Fratele din strainatate a anuntat ca nu vinde si nici nu este de gasit pentru a se discuta cu el. Ce se poate face in aceasta situatie pentru a nu se pierde imobilul in instanta si pentru recuperarea partii ce ii revine acestuia din datoriile imobilului?
Mentionez ca imobilul respectiv trebuia lasat mostenire unuia dintre nepoti (nu al fratelui rau intentionat) conform dorintei parintilor decedati dar care nu au mai apucat sa faca actele necesareprivind mostenirea, dorinta insa fiind cunoscuta de multe rude si cunoscuti.
Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent si documentat. Care este programul de lucru (4 ore sau 8 ore) pe timpul preavizului de 20 zile in cazul demisiei si care este baza legala pentru acesta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi buna!