Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: trei frati au mostenit un imobil in urma decesului parintilor, s-a facut succesiunea legala, fiecare primind cota parte din valoarea imobilului. Situatia s-a complicat, in sensul ca unul din cei trei frati nu a fost si nu este de acord cu vanzarea imobilului (din pura rautate), de cativa ani fiind plecat din tara, datoriile la intretinerea acumulandu-se , moment in care asociatia de proprietari a deschis actiune in instanta pentru recuperare datoriilor restante si a penalizarilor. Fratele din strainatate a anuntat ca nu vinde si nici nu este de gasit pentru a se discuta cu el. Ce se poate face in aceasta situatie pentru a nu se pierde imobilul in instanta si pentru recuperarea partii ce ii revine acestuia din datoriile imobilului?
Mentionez ca imobilul respectiv trebuia lasat mostenire unuia dintre nepoti (nu al fratelui rau intentionat) conform dorintei parintilor decedati dar care nu au mai apucat sa faca actele necesareprivind mostenirea, dorinta insa fiind cunoscuta de multe rude si cunoscuti.
Singura solutie este sa deschideti partajul , sa solicitati sa vi se atribuie imobilul si sa-i despagubiti pe ceilalti frati . Pentru plata intretinerii puteti deschide o actiune in pretentii impotriva fratelui care este plecat insa consumurile efective trebuie platite de cel ce a folosit imobilul si a beneficiat de ele.Daca n u aveti bani pentru despagubire imobilul poate fi scos la licitatie in partaj prin executorul judecatoresc.
Multumesc pentru raspuns dar problema este ca in acest imobil nu a locuit nimeni timp de5 ani de cand a decedat ultimul parinte, datoriile cumulandu-se in aceasta perioada. Fratele rauvoitor nu a acceptat nici vanzarea, nici inchirierea. In privinta mosteniri catre nepot se poate face ceva, chiar daca ne exista testament dar aceasta fiind dorinta parintilor?
Succesiune, cote
cochintu
buna ziua.as dori sa cunosc si sa aflu raspunsul corect din partea persoanelor juridice care cunosc legislatia in tema privitor la o situatie pe care am sa o ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar
vlad01
. Buna ziua !.Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
am primit un titlu de despagubire de la ANRP pe numele a cinci persoane.Ni se cere(pentru a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate
mihay24
Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc ... (vezi toată discuția)