. Buna ziua !.Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
am primit un titlu de despagubire de la ANRP pe numele a cinci persoane.Ni se cere(pentru a valorifica despagubirea) ca cota de propietate care revine fiecarui titular al dreptului la despagubire sa se stabileasca prin act de partaj voluntar autentificat sau prin hotarare judecatoreasca de partaj definitiva si irevocabila.
Ce acte trebuiesc,cat costa(aproximativ) sau cum se taxeaza,si cat timp poate dura acest partaj pentru ,fiecare din cele doua solutii de partaj . Intre cei cinci titulari/propietari NU exista neintelegeri.
Din cele cinci persoane titulare doua sunt frati si celelalte trei frati intre ei si nepoti de frate cu celelalte doua. Care sunt cotele de propietate care revin fiecaruia?. Va multumesc !.
S-au învăţat toate instituţiile să ceară acte autentice. Azi-mîine vom putea respira doar în formă autentică.
Dacă normele ar fi făcute cu participarea unui jurist serios, poate nu ar apare atîtea aberaţii. Presupunînd că instituţia nu are încredere în petenţi, se putea limita la o legalizare de semnătură. Dar, nu. Ea vrea formă autentică. A auzit cineva, pe-acolo, că forma autentică te scuteşte de necazuri. Vindecă şi de bube dulci. Te scapă şi de lingoare.
Vorba ardeleanului: Tulai!...
Presupun că aţi solicitat despăgubirile în virtutea calităţii de moştenitori ai celui îndreptăţit la restituire. Dacă aveţi un certificat de moştenitor, sau măcar unul de calitate de moştenitor, găsiţi în el cotele. Dacă nu, cotele vor fi de 1/3 pentru fiecare frate şi 1/3 pentru copiii fratelui decedat consideraţi împreună, ceea ce înseamnă 3/9, 3/9, 1/9, 1/9 şi 1/9. Presupun că este vorba despre moştenirea după tată, doi dintre fiii acestuia fiind în viaţă, iar cel de-al treilea fiind decedat şi avînd, la rîndul lui, trei descendenţi.
Succesiune
hippyske
O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)