Tatal meu, decedat in aprilie 2012, a cumparat apartamentul in timpul casatoriei dar pe actul de vanzare cumparare este trecut doar defunctul. Dupa divortul parintilor nu a fost facut partajul apartamentului in cauza. In momentul de fata vrem sa initiem actiunea de succesiune dupa parintele decedat. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cum facem dovada dreptului mamei asupra jumatatii de apartament ce i s-ar fi cuvenit in cazul partajului de dupa divort?
2. Cum dovedim faptul ca unul din fiii mostenitori (decedat inaintea tatalui) a fost despagubit cu o suma de bani reprezentand cota-parte din dreptul lui la succesiune? Mentionez ca fratele decedat are un minor.
Daca apartamentul este cumparat in timpul casatoriei cu mama, aceasta are drept succesoral chiar daca nu este trecuta in actul de proprietate. Trebuie doar sa faca dovada ca era casatorita cu tatal dvs la data cumpararii apartamentului, cu certificatul de casatorie.
La mostenirea tatalui va veni teoretic - prin reprezentare - si fiul minor al fratele despagubit si predecedat. Exista posibilitatea ca acesta sa nu accepte mostenirea sau sa renunte la ea, avand in vedere ca asa ar fi moral fata de situatia descrisa anterior.
In caz contrar va trebui sa mergeti in instanta si sa faceti probe asupra celor aratate.
In privinta dovezii s-a aratat mai sus si nu veti avea probleme.
Referitor la despagubire nu cred ca veti reusi nimic.
Nu se poate da o despagubire pentru a renunta la mostenire.
Vorbiti cu celalalt mostenitor sa renunte la mostenire.
Asa veti ramane cu un mostenitor mai putin.
Vanzare cumparare
marinica71
tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)