avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

buna ziua
am o intrebare si va multumesc anticipat pt raspuns
suntem doi frati , tatal nostru a decedat iar in propietate a avut un apartament propietate personala cumparat impreuna cu cea de-a doua sotie ( parintii nostri fiind divortati ) care si ea la randul ei are 4 copii din prima casatorie , eu si fratele meu am facut succesiunea in termenu prevazut , acum sotia tatalui vrea sa vanda apartamentul la un pret pe care noi il consideram prea mic , cu toate ca nu avem acces in apartament ( refuza sa ne lase in casa )
Intrebarea e , - 1 ) -cum se va face partajul intre copiii celor doua parti in caz ca si ea va deceda ? 50/50 ..sau ?
2 ) - Daca noi vrem sa intram in posesia mostenirii ,ce cale e mai rezonabila de urmat ,

Cel mai recent răspuns: unlupalb , utilizator 21:02, 9 August 2013
Din apartamentul cumparat de tatal Dvs. in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie, tatal a avut cota de 1/2.
Din aceasta cota de 1/2 din apartament partile sunt: Dvs. cu fratele aveti 3/4 din 1/2 si sotia tatalui are 1/4 din 1/2.
Jumatate din apartament este bunul celei de-a doua sotii si Dvs. cu fratele nu aveti niciun drept la aceasta cota parte. Cand va deceda sotia tatalui Dvs., la mostenire vor veni doar fiii acesteia.
In acel moment Dvs cu fratele veti avea o cota de 3/4 din 1/2 din apartament si ceilalti copii vor avea 1/4 din 1/2 (cota sotiei tatalui Dvs. dupa decesul tatalui Dvs) + 1/2 din apartament (cota mamei lor).

Daca doriti sa intrati in posesia mostenirii, va trebui sa va intelegeti cu sotia tatalui Dvs. si sa-i platiti acesteia contravaloarea cotei ei
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale btc btc Sotiei supravietuitoare cat ii revine din mostenire, daca: nu exista copii, sotul defunct are 6 frati in viata si unul decedat cu doi copii,parintii ii sunt ... (vezi toată discuția)