buna ziua.as dori sa cunosc si sa aflu raspunsul corect din partea persoanelor juridice care cunosc legislatia in tema privitor la o situatie pe care am sa o relatez in continuare.locuiesc in apartamentul parintilor impreuna cu sotia mea.anul acesta am terminat succesiunea pe imobilul parintilor unde santem trecuti pe hotarare judecatoreasca 3 mostenitori,subsemnatul,o sora casatorita si 2 nepoti din partea unui frate decedat cu 1/3 cota parte revenita fiecaruia dintre mostenitori comform hotararii judecatoresti.sora casatorita si care poseda o locuinta nu are pretentii de a se muta in apartamentul in cauza.nepotii din partea fratelui decedat locuiesc unul in alta localitate a tarii iar celalalt in strainatate si nu vor sa locuiasca in apartamentul respectiv.momentan in apartament locuieste sotia mea singur intr-o camera asa cum am stabilit de comun accord cu sora respectiv dormitorul apartamentului.eu sant plecat in strainatate cu serviciul si nu locuiesc acolo.nu ma inteleg deloc cu sora desi i-am propus N variante pentru a rezolva o problema pe cale amiabila mai precis ca sa ma despagubeasca cu o cota parte de 1/3 din valoarea apartamentului pe piata libera cu care am fost de acoord in principiu dar mai trebuie sa astept pentru ca banii de despagubire urmeaza sa-i procure din vanzarea unui alt apartament pe care il detine.actualmente deorece sotia locuieste singura imi solicita o chirie de 100 de euro pentru faptul ca sotia mea se foloseste de baia si bucataria apartamentului invocand ca se foloseste de aceste 2 incaperi si parte din cota sa atribuita.dupa finalizarea succesiunii la tribunal mentionez ca i-am facut mutatia in CI pe adresa apartamentului respectiv sotiei mele,prin urmare domiciliul il are in apartamentul unde a fost facuta succesiunea.eu i-am spus sorei ca sotia mea locuieste in spatiul detinut de mine in apartament respectiv cei 1/3 cota parte si ca nu vad de ce trebuie ca sotia mea trebuie sa-i plateasca o chirie sau eventual eu.dansa imi spune ca legal o poate da afara din casa pentru ca nu detine titlul de mostenitor fiind doar sotie daca nu am sa-i platesc chiria solicitata.chiar mi-a spus ca poate solicita politiei lucrul acesta ca sotia sa fie fortata sa paraseasca locuinta.as dori sa cunoasc din partea persoanelor care sant in domeniu daca sora are dreptul sa-mi ceara o chirie pentru sotie si daca poate sa o dea afara din locuinta chiar cu interventia politiei.va multumesc
Buna seara,
Sora cred ca depaseste masura.
1. Nu are de ce sa ceara chirie sotiei dumneavoastra.
2. Va sfatuiesc sa solicitati iesirea din indiviziune, sa solicitati sa va fie dumneavoastra atribuit imobilul si sa o despagubiti pe sora cu cota stabilita prin expertixa (este mai mica decat valoarea de piata)
multumesc domnule gabriel.nu cunoaste-ti personajul si cred ca daca la-ti cunoaste sigur ve-ti spune ca este iesit din adancurile iadului vis a vis de rautatea pe care o are.eu ca sa va spun drept cunosc motivul pentru care cere acum bani,va iesi la pensie si nu va mai avea salariul respectiv adica mai mare si vrea sa castige cate ceva dupa urma mea.eu lucrez actualmente in strainatate am un contract si deocamdata cred pana la anul nu pot revenii in tara.cand am deschis actiunea de stabilire a cotei parte fiecarui mostenitor la tribunal asta deoarece nepotii din partea fratelui nu erau de gasit pentru a incheia succesiunea la tribunal initial in actiune avocatul a cerut ca eu sa raman in apartamentul respectiv avand o valoare sentimentala pentru ca m-am nascut acolo si sa-i despagubesc pe mostenitori la valoarea imobilului ce a fost in certificatul fiscal pe care l-am obtinut de la circa financiara si unde asa cum a-ti spus valoarea imobilului era mult mai mica.sora sa opus insa si nu a cerut nici macar ca sa fie despagubita la valoarea de piata eventual motivand ca ea nu doreste ca sa se vanda acel apartament.prin urmare ce este da facut in cazul acesta?vroiam sa pun din nou aceias intrebare anume ca avand in vedere situatia adica eu fiind mostenitor cu 1/3 cota parte si fiind plecat cu serviciul din tara acolo locuind sotia mea intr-o camera dormitorul precum am stabilit cu sora anterior,sotia pentru ca nu are hotararea de stabilire a mostenirii pe numele ei ci este pe numele subsemnatului ea poate fi evacuta din locuinta de catre sora mea legal in cazul ca nu va plati chiria solicitata sau sora are dreptul sa ceara autoritatilor,respectiv politiei evacuarea sotiei mele din locuinta.va multumesc
Succesiune
cochintu
Ma numesc cochintu mihai din bucuresti.As dori sa cunosc procedura prin care poate fi incheiata succesiunea in eventualitatea ca unii dintre mostenitori nu pot ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie
filipa
Buna seara!
Cum poate intra fiica mea in posesia apartam. mostenit de la tatal sau, cat mai urgent.
Este deschis procesul de succesiune impotriva sotiei ... (vezi toată discuția)