avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Ma numesc cochintu mihai din bucuresti.As dori sa cunosc procedura prin care poate fi incheiata succesiunea in eventualitatea ca unii dintre mostenitori nu pot fi gasiti pentru recunoasterea in prealabil a succesiuni.Am sa dau toate amanuntele si sper ca sa pot fi lamurit si indrumat corect.In prealabil am sa explic situatia care este.Apartamentul compus din 2 camere si unde locuiesc actualmente se afla in propietatea parintilor mei decedati,prin urmare succesiunea nu a fost facuta la decesul amandoura.Tatal meu a decedat in anul 1998,mostenitorii de drept fiind mama mea si cei 3 copii,subsemnatul,fratele si sora mea.Mama mea nu a facut succesiunea dupa sot adica tatal meu.In anul 2003 fratele meu a decedat si au ramas ca mostenitori din partea tatalui lor respectiv fratele meu cei 2 copii pe care ii are.In anul 2006 a decedat si mama mea.Prin urmare ca mostenitori pentru succesiune a ramas subsemnatul,sora mea si cei 2 copii ai fratelui decedat.Anul trecut adica 2014 eu impreuna cu sora mea am decis ca trebuie ca sa facem succesiunea imobilului.Problema pe care o avem este ca nu mai cunoastem unde domiciliaza copii fratelui decedat.Mentionez ca dupa decesul fratelui meu,sotia impreuna cu copii au vandut apartamentul unde locuiau probabil mutandu-se la o alta adresa care nu ne-a fost comunicata noua.De fapt dupa decesul fratelui meu in anul 2003 nu am mai avut nici un fel de legatura atat eu sora mea cat si mama care inca se afla in viata.Am aflat faptul ca nu mai locuiesc la vechea adresa deoarece ne-am deplasat acolo si vecinii ne-au spus ca au vandut apartamentul fratelui meu cam prin anul 2004 si au plecat nimeni dintre vecini nestiind noua adresa.Eu impreuna cu sora mea I-am cautat la vechea adresa pentru a le comunica ca dorim sa facem succesiunea dupa parintii decedati.La notariatul la care am mers eu cu sora mea pentru succesiune am relatat situatia de facto adica ca nu am reusit ca sa-i gasim pe ceilalti de drept mostenitori respectiv copii fratelui meu decedat.notariatul ne-a explicat ca in aceasta situatie eu impreuna cu sora mea trebuie ca sa mergem la tribunal pentru recunoasterea succesiuni la inceput.doresc sa stiu care sant pasii si procedurile unde trebuie ca sa ne adresam la tribunal,ce acte sant necesare si cum se poate incheia succesiunea in eventualitatea ca nu putem sa-i gasim pe ceilalti mostenitori de drept.va multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Mostenire nicu3476 nicu3476 Buna ziua mama mea a decedat si tatal meu sa recasatorit ea avand 3 copii di alta casatorie an urma in urma casatoriei a rezultat un copil acum 6 ani tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire valy3476 valy3476 Buna ziua daca se poate sa-mi reaspundeti si mie la urmatoarele intrebari.Mama mea a murit dupa deces tatal meu sa recasatori ea avand doi copii din alta ... (vezi toată discuția)