Buna ziua mama mea a decedat si tatal meu sa recasatorit ea avand 3 copii di alta casatorie an urma in urma casatoriei a rezultat un copil acum 6 ani tatal meu a murit si am facut dezbaterea de mostenire lasandui totul fratelui meu ulterior acesta a deccedat si mama vitrega a decdat si ea cata cota parte am eu si ceilalti frati vitregi care ea avut mama vitrga di alta casatorie
Buna ziua,
Sa inteleg ca la dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui ati renuntat la mostenire avand in vedere ca in dreptul romanesc nu a existat si nu exista notiunea de ,,RENUNTARE IN FAVOAREA CUIVA"!
Daca da, atunci toate bunurile care au apartinut tatalui dumneavoastra s-au imprtit intre mama dumneavoastra vitrega si fratele dumneavoastra de tata.
In urma decesului fratelui dumneavoastra de tata atunci la mostenirea lui, avand in vedere ca inteleg ca nu a avut descendenti, veniti dumneavoastra ca sora si mama lui (direct sau prin reprezentare).
Cotele, in aceasta situatie sunt, conform art. 978 C.Civ.alin 1 lit. a:
- mama a primit 1/4 din bunurile fratelui
- dumneavoastra ca sora si ceilalti frati, impartiti 3/4 din bunurile fratelui.
Succesiune
Alina50
Buna seara,
Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
valy3476
Buna ziua daca se poate sa-mi reaspundeti si mie la urmatoarele intrebari.Mama mea a murit dupa deces tatal meu sa recasatori ea avand doi copii din alta ... (vezi toată discuția)