avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua mama mea a decedat si tatal meu sa recasatorit ea avand 3 copii di alta casatorie an urma in urma casatoriei a rezultat un copil acum 6 ani tatal meu a murit si am facut dezbaterea de mostenire lasandui totul fratelui meu ulterior acesta a deccedat si mama vitrega a decdat si ea cata cota parte am eu si ceilalti frati vitregi care ea avut mama vitrga di alta casatorie
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:58, 12 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Sa inteleg ca la dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui ati renuntat la mostenire avand in vedere ca in dreptul romanesc nu a existat si nu exista notiunea de ,,RENUNTARE IN FAVOAREA CUIVA"!
Daca da, atunci toate bunurile care au apartinut tatalui dumneavoastra s-au imprtit intre mama dumneavoastra vitrega si fratele dumneavoastra de tata.
In urma decesului fratelui dumneavoastra de tata atunci la mostenirea lui, avand in vedere ca inteleg ca nu a avut descendenti, veniti dumneavoastra ca sora si mama lui (direct sau prin reprezentare).
Cotele, in aceasta situatie sunt, conform art. 978 C.Civ.alin 1 lit. a:
- mama a primit 1/4 din bunurile fratelui
- dumneavoastra ca sora si ceilalti frati, impartiti 3/4 din bunurile fratelui.

dar a decedat si mama vitrega cine sant mostenitori legali copii danse sau si eu
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
nicu3476, utilizator
Doar copiii dansei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire munteanumaria munteanumaria Buna ziua mama mea a decedat tatal sa recasatorit an urma casatoriei a rezultat fratele meu.Acum 5 ani tatal meu a decedat am facut dezbaterea de mostenire ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Mostenire valy3476 valy3476 Buna ziua daca se poate sa-mi reaspundeti si mie la urmatoarele intrebari.Mama mea a murit dupa deces tatal meu sa recasatori ea avand doi copii din alta ... (vezi toată discuția)