avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stabilire valoare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stabilire valoare imobil

buna ziua.doresc sa adresez o intrebare persoanelor care sant in domeniu.in urma stabilirii mostenitorilor a unui imobil respecti un apartament cu 2 camere unde sant 3 mostenitori fiecare avand 1/3 cota parte,unde si cum putem afla valoarea reala de piata a apartamentului respectiv in eventualitatea ca unele parti doresc ca sa fie despagubite.valoarea imobilului va fi stabilita cum se vinde pe piata libera avand in vedere toate aspectele anume daca este fara imbunatatiri,anul de constructie,etaj si alte asemenea detalii?urmeaza ca sa primesc in viitor o despagubire pe valoarea apartamentului din partea sorei.eu i-am spus ca sant de accord si ca valoarea apartamentului dupa cum cunoasc se stabileste la valoarea cu cat se vinde pe piata libera fie ca imobilul este cu imbunatatiri sau nu.apartamentul respectiv nu are nici un fel de imbunatatire urmand sa fie zugravit in totalitate schimbate instalatiile sanitare si electrice faianta si gresie etc.beneficiaza doar de ferestre tip termopan.varianta pe care mi-a prezentat-o sora mea este ca valoarea apartamentului nu se stabileste cum se vinde pe piata libera la momentul respectiv si trebuie sa se deplaseze un evaluator pentru stabilirea valorii imobilului.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:04, 5 Septembrie 2017
Buna seara,
Va puteti adresa unui birou notarial din zona care va va transmite exact valoarea din grilele lor.
va puteti adresa unei agentii imobiliare solicitand sa va consilieze asupra pretului.
Va puteti adresa unui expert judiciar evaluator.
Aveti 3 modalitati de aflare a valorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj proprietate cochintu cochintu buna ziua.as dori sa fiu ajutat sa aflu raspunsul corect la unele intrebari.am sa explic pe scurt situatia.exdista un apartament unde mostenitori sant ... (vezi toată discuția)
Succesiune, cote cochintu cochintu buna ziua.as dori sa cunosc si sa aflu raspunsul corect din partea persoanelor juridice care cunosc legislatia in tema privitor la o situatie pe care am sa o ... (vezi toată discuția)
Abandon familial, partaj bun comun ciobanuconstantin ciobanuconstantin Acum 17 ani ,sotul a parasit domiciliul conjugal ,sotia raminind in apartament cu 2 copii inca minori,aducind multiple imbunatatiri locuintei. ... (vezi toată discuția)