avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru in timpul preavizului in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru in timpul preavizului in cazul demisiei

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent si documentat. Care este programul de lucru (4 ore sau 8 ore) pe timpul preavizului de 20 zile in cazul demisiei si care este baza legala pentru acesta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 18 Noiembrie 2011
8 ore. 4 ore este in cazul in care angajatorul initiaza incheierea contractului de munca.
anndrei_birtoc a scris:

8 ore. 4 ore este in cazul in care angajatorul initiaza incheierea contractului de munca.

Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului, care printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea CIM, dupa implinirea unui termen de preaviz care este prevazut in CIM si nu poate fi fi mai mare de 20 de zile pt. f-tia de executie si de 45 de zile pt. f-ctia de conducere.( art. 81 din Codul Muncii).
Programul de lucru este de 8 ore/zi. Doar in perioada preavizului acordat in cazul concedierii programul de lucru poate fi redus la 4 ore, daca este stipulat in CCM.
anndrei_birtoc a scris:

..... 4 ore este in cazul in care angajatorul initiaza incheierea contractului de munca.

Care este baza legala a afirmatiei dvs ? ... aceasta prevedere era stipulat in CCMN care de la 01.01.2011 nu mai este in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz Gabi151 Gabi151 Buna seara, am o intrebare in legatura cu perioada de preaviz. In prezent lucrez la firma privata in calitate de electromecanic si mi-am depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Demisie kenzokent kenzokent Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia si vreau sa stiu unele detalii, si daca s-a mai schimbat ceva: Perioada de preaviz este de 20 zile, unde esti ... (vezi toată discuția)
Preaviz valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara o mica intrebare am ,un muncitor mai este obligat sa stea in preaviz de 15 zile fiind muncitor in comert mai precis vanzator . Va multumesc (vezi toată discuția)