Buna seara, am o intrebare in legatura cu perioada de preaviz. In prezent lucrez la firma privata in calitate de electromecanic si mi-am depus cererea de lichidare, dupa cum bine stiti in majoritatea cazurilor e nevoie de o perioada de preaviz, in cazul meu de 20 de zile lucratoare, pana la inchiderea Contractului Individual de Munca. Avand in vedere ca in aceasta perioada pot sa lucrez doar 4 ore pe zi, daca merg in 10 zile 8 ore pe zi pot cere incetarea CIM dupa acele 10 zile ?
Pe perioada de preaviz, timpul de munca este cel mentionat in c.i.m. ... o reducerea a timpului de munca pe perioada de preaviz este posibila numai daca acest lucru este stipulat in ccm aplicabil angajatorului sau in reg. intern al acestuia.
Am inteles, doar ca mi-a zis cineva ca am dreptul sa lucrez 4 ore pe zi, motivul fiind acela ca in perioada de preaviz pot sa imi caut un loc de munca in timpul programului de lucru.
Aceasta prevedere era stipulata in fostul CCMN si era valabila numai in cazul concedierilor , nu si in cazul demisiilor ... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.