avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz

Buna seara, am o intrebare in legatura cu perioada de preaviz. In prezent lucrez la firma privata in calitate de electromecanic si mi-am depus cererea de lichidare, dupa cum bine stiti in majoritatea cazurilor e nevoie de o perioada de preaviz, in cazul meu de 20 de zile lucratoare, pana la inchiderea Contractului Individual de Munca. Avand in vedere ca in aceasta perioada pot sa lucrez doar 4 ore pe zi, daca merg in 10 zile 8 ore pe zi pot cere incetarea CIM dupa acele 10 zile ?
Cel mai recent răspuns: Gabi151 , utilizator 23:41, 27 Martie 2012
Pe perioada de preaviz, timpul de munca este cel mentionat in c.i.m. ... o reducerea a timpului de munca pe perioada de preaviz este posibila numai daca acest lucru este stipulat in ccm aplicabil angajatorului sau in reg. intern al acestuia.
Am inteles, doar ca mi-a zis cineva ca am dreptul sa lucrez 4 ore pe zi, motivul fiind acela ca in perioada de preaviz pot sa imi caut un loc de munca in timpul programului de lucru.
Aceasta prevedere era stipulata in fostul CCMN si era valabila numai in cazul concedierilor , nu si in cazul demisiilor ... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.
Va multumesc, am inteles, deci trebuie sa mai rabd putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz si drepturile mele in perioada de preaviz. chmara edith izabella chmara edith izabella Daca am intrat in perioada de preaviz cum se calculeaza aceste zile calendaristice sau lucratoare? Am dreptul sa absentez in perioada de preaviz, ma refer la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru in timpul preavizului in cazul demisiei petrisor64 petrisor64 Buna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent si documentat. Care este programul de lucru (4 ore sau 8 ore) pe timpul preavizului de 20 zile in cazul demisiei si ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz. tatar_nicolae2006 tatar_nicolae2006 In perioada de preaviz,de 15-20 zile,programul de lucru al salariatului este normal(8 ore) sau redus(4 ore).Daca programul este de 4 ore,perioada de preaviz se ... (vezi toată discuția)