avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de lucru in perioada de preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de lucru in perioada de preaviz.

In perioada de preaviz,de 15-20 zile,programul de lucru al salariatului este normal(8 ore) sau redus(4 ore).Daca programul este de 4 ore,perioada de preaviz se reduce la jumatate daca lucreaza 8 ore?
Cel mai recent răspuns: maryus75 , utilizator 15:00, 11 Septembrie 2011
In perioada de preaviz acordat pentru demisie sau concediere , timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.

Pentru concediere, reducerea timpului de munca pe perioada preavizului este posibila numai daca aceasta este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului, in R.I. al acestuia sau in c.i.m. incheiat cu acesta.
Asemenea aveti dreptul de a face o cerere in sesul de a vi se reduce programul de la 8 la 4 ore pe perioada preavizului...iar daca vi se aproba...e ok!
sebastian-barbulescu a scris:

Asemenea aveti dreptul de a face o cerere in sesul de a vi se reduce programul de la 8 la 4 ore pe perioada preavizului...iar daca vi se aproba...e ok!

Acest aspect era prevazut in CCMN, care nu mai este in vigoare.
daca aceste prevederi sunt cupriunse in contractul la nivel de unitate, in CIM sau ROI, atunci da.
in cazul de fata,dat fiind ca dintr-un topic anterior deschis de user-ul tatar_nicolae se pare ca relatiile de munca se incheie la initiativa dansului,si nu a angajatorului,durata zilei de lucru in preaviz era oricum de 8 ore

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)
Poate un salariat aflat in preaviz de concediere sa lucreze doar 4 ore? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in perioada preavizului de concediere salariatul poate (la cerere) sa lucreze doar 4 ore, avand in vedere ca nu exista ... (vezi toată discuția)
Anuntare preaviz vicar vicar Buna seara problema mea este urmatoarea: lucrez intr-un notariat unde suntem angajati 3 oameni. In cursul zilei de azi d-na ma anuntat ca de luni intru in ... (vezi toată discuția)