avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate user11

Activitate user11

Multumesc.
Fetita mea e nascuta inainte de 1 ianuarie 2011, de aceea intreb daca se aplica stimulentrul de insertie si scurtarea programului de lucru si in cazul meu.
Buna seara,

Pe 3 decembrie 2011 fetita mea implineste un an. Eu beneficiez de indemnizatia de Ingrijire a copilului dupa legea veche (75% din salariu/2ani).
Daca ma intorc din concediu pe 01.12.2011 (inainte cu 3 zile ca ea sa faca 1 an), voi putea beneficia de acel stimulent de la stat de 500 RON si 6 ore de lucru pe zi?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc.
E bine de stiut.

Dar discutiile pe o lege, cam cat dureaza in parlamentul nostru, asa in medie?
Eu auzisem de un termen minim de 90 de zile, e adevarat?
Buna seara,
Din putinele mele cunostinte juridice, stiu ca o lege care este propusa dezbaterii are o durata minima de "trecere" prin parlament de vreo 90 de zile.
Asa este?
Sau poate dura mai putin?

Intreb asta deoarece sunt foarte dezorientata din cauza modificarilor ce vor fi aduse ordonantei ce se ocupa cu Indemnizatia de ingrijire a copilului, eu avand un copil de un an si 7 luni si urmand sa nasc al doilea copil in maxim doua sapatamani... Sper inca sa ma incadrez in reglementarile vechii legi, care avantaja primele nasteri.
Va multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.

In ceea ce priveste prima intrebare, cea referitoare la cuantumul indemnizatiei, aveti vreo informatie?
Buna ziua,

O sa nasc al doilea copil inainte ca primul sa implineasca 2 ani (primul va avea 1 an si 10 luni).
Imi puteti spune daca indemnizatia va continua in acelasi cuantum ca in CIC1 si pentru al doilea copil, asa cum era inainte de a se face reducerile acestea de austeritate?
Al doilea copil se va naste in decembrei 2010, deci inainte de incheierea perioadei de reduceri pentru austeritate.
Va trebui recalculata indemnizatia?

A doua intrebare este daca este obligatoriu sa imi iau concediu postnatal, tinand cont de faptul ca voi trece dintr-un concediu de ingrijire in altul, fara a obtine alte venituri in acest timp.
Pentru zugraveala pe scara, administratorul trebuie sa faca un contract de prestari servicii sau ceva similar?
Prestatarul trebuie sa fie PFA, sau poate fi oricine, la alegerea administratorului?
Noi, ca locatari, avem dreptul de a cere acest contract spre citire?