nu este de gasit furnizorul ca sa ii comunic faptul ca marfa nu este de calitate,deci raman cu datorie in contabilitate..pana cand?
Am primit marfa ,am primit factura,am inregistrat-o in contabilitate,cand am desfacut marfa ,nu corespundea calitativ,factura nu a fost inca platita,cum sa fac sa anulez aceasta factura,am incercat sa caut furnizorul dar se pare ca nu este de gasit in momentul de fata,cum procedez?
Am avut o masina pe firma,s-a facut amortizare o perioada,a ramas cu o anumita valoare in contabilitate dupa un timp,fiind intr-o stare avansata de uzura am facut o evaluare in care valoarea evaluata era mai mica decat cea din contabilitate ramasa dupa acea perioada de amortizare.Am procedat la vanzarea masinii cu valoarea evaluata.In contabilitate nu am dedus nimic din aceasta evaluare pe minus,dar la vanzare tva-ul aferent vanzarii este mai mic decat tva-ul cu care as fi vandut masina cu valoarea ramasa dupa amortizare,deci mi se poate imputa acest lucru?adica diferenta de tva?
Am o societate de panificatie,in urma unui control s-au gasit neconcordante in rapoartele de productie si avizele de expeditie.Ca sa fiu mai exact suma numarului de paini din avizele de transport era mai mare decat productia din acea zi,explicatia mea este ca transportam o anumita cantitate de paine,pe care nu o vindeam in totalitate,uneori chiar 40% se intorcea inapoi,painea era incarcata in alta masina si emiteam din nou un aviz de expeditie cu datele traseului unde era transportata painea precum si datele masinii care facea acest nou transport,facturile emise corespund cu productia zilnica.Asta e singura metoda de transport pe baza de aviz de expeditie si facturare dupa cerinta beneficiarului direct la firma acestuia.Daca beneficiarul nu vrea sa comande nimic eu ma intorc cu marfa inapoi urmand sa completez un nou aviz de expeditie cu numele altei masini si alt traseu de distributie,de aceea intreb legal daca este normal sa se ia in considerare ca am produs aceasta cantitate care deja este transportata de mai multe ori in scopul vinderii si sa nu se ia in considerare marfa produsa efectiv si cea vanduta pe facturi.prejudiciul dupa calculele organelor de cercetare este de 20000 lei.am citit cate ceva despre asta si legea evaziunii fiscale spune ca pot lua cel mult o amenda administrativa daca se recupereaza de catre stat prejudiciul de mai sus.Va multumesc.
.In caz ca instanta va stabili ca sunt tatal unui copil in afara casatoriei si va trebui sa platesc pensie alimentara,cum se va calcula aceasta avand in vedere ca nu am un venit constant doar un srl,de la care nu am ridicat dividente in ultimii 3 ani,doar in ultimul an am avut profit,dar care a intrat la fondul de rezerve.Mentionez ca sunt unic asociat in firma.Este vreo limita maxima de repartizare a fondului de rezerve.Pot fi acuzat ca nu am luat dividente cu scopul de a plati pensia alimentara calculata la valoarea salariului minim pe economie.