avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare factura

Am primit marfa ,am primit factura,am inregistrat-o in contabilitate,cand am desfacut marfa ,nu corespundea calitativ,factura nu a fost inca platita,cum sa fac sa anulez aceasta factura,am incercat sa caut furnizorul dar se pare ca nu este de gasit in momentul de fata,cum procedez?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:35, 14 Ianuarie 2011
In primul rand ca aveti obligatia de a contacta furnizorul pentru a aduce la cunostinta ca marfa nu corespunde calitativ. Trebuie sa va puneti de acord cu furnizorul cu privire la marfa si facturarea ei.
Nu puteti anula unilateral factura emisa de o alta societate.
nu este de gasit furnizorul ca sa ii comunic faptul ca marfa nu este de calitate,deci raman cu datorie in contabilitate..pana cand?
Pana cand furnizorul va va cere sa platiti factura. Atunci aveti mai multe modalitati de a scapa de datorie, ori o platiti, ori negociati cu privire la costul marfii in functie de calitate, ori actionati furnizorul in instanta pentru returnarea marfii si anularea facturii. Sper ca marfa sa nu fie una perisabila si sa poata fi returnata.
Actionarea furnizorului in instanta se poate realiza si acum in functie de prevederile contractului de furnizare a marfii in baza caruia ati facut comanda. Ce scrie in acest contract cu privire la situatia care s-a ivit?
Este bine sa notificati furnizorul in scris despre calitatea marfii imediat.
Care este termenul din contract cu privire la acceptarea sau refuzul marfii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective expertiza contabila OANA GORAN OANA GORAN Dragi colegi, am urmatoarea situatie : ag eco X nu mi-a livrat toate bunurile ce faceau obiectul contractului, aveam contract abonament, trebuia sa livreze 10 ... (vezi toată discuția)
Plata partiala in somatia de plata Cristianna Cristianna Buna ziua!Am actionat in instanta o societate in temeiul o.g.5/2001/Aveau sa ne dea 170 .000 milioane lei.Am stornat marfa,la rugamintea lor de 30. 000 ... (vezi toată discuția)
Retur marfa furnizor pentru nereguli radulucian 22 radulucian 22 Buna seara colegi! Voiam sa va cer sfatul intr-un caz referitor la comert. Am pimit de la un furnizor marfuri anul acesta la inceput. Din pacate marfa a ... (vezi toată discuția)