Buna ziua!Am actionat in instanta o societate in temeiul o.g.5/2001/Aveau sa ne dea 170 .000 milioane lei.Am stornat marfa,la rugamintea lor de 30. 000 milioane lei.Mai raman 140. 000 milioane.Dupa care ei fac o plata prin banca in valoare de 50 000 milioane lei in care este specificat plata partiala factura X(cea restanta).Mai raman 90.000 milioane.I-am pasuit cca 2 ani in care ne tot amanau.I-am dat in judecata.Problema este ca facturile nu sunt stampilate de ei din graba,neglijenta noastra,buna credinta a noastra etc.Si-au angajat avocat ,ne-au depus intampinare in care ne spun ca marfa de 30.000 milioane nu corespundea ca si culoare, de aceea s-a returnat,si ca implicit toata marfa nu corespundea,ei platind doar 50.000 milioane pe marfa care corespundea si ca noi nu am vrut sa luam inapoi toata marfa.Invoca exceptia de neexecutare a contractului,ca au comandat o marfa si ca au primit alta .Noi nu avem nici un contract cu ei,comanda s-a derulat telefonic.Faptul ca exista o plata partiala din factura pe extrasul de cont,nu constituie o acceptare a facturii?
Am omis un element esential.Am observat pe factura ca a fost livrat un singur fel de marfa ,deci marfa nu a fost variata cum sustin ei,ci a fost livrat un anumit cod de marfa.Credeti ca in acest caz am o sansa pe somatia de plata?Practic au incercat sa minta dar pe factura arata altceva.Multumesc
" Variata" in sensul de variata calitativ se poate interpreta. Daca doriti finalizati actiunea ce o aveti in prezent pe somatie de plata si daca avetic astig de cauza, ok! daca nu, hotararea pronuntata nu se bucura de autoritate de lucru judecat si putei actiona pe calea dreptului comun. Multa bafta!
Variata am spus eu.Ei au spus ca marfa nu corespundea proiectului de design interior al imobilelor lor si ca au pastrat si implicit platit doar ce se potrivea.In fond toata marfa era la fel,ei au platit doar ca sa scada sub suma 100000 milioane sa nu se poate cere deschiderea insolventei.Pe vremea aceea se putea cere la 100000 milioane.
Mai am o intrebare.Dat fiind faptul ca ei au facut intampinare in care cer sa se judece in lipsa lor,lucru pe care l-am cerut si eu,eu pot depune un Raspuns la Intampinare in care sa demontez ce spun ei,sau sa depun doar concluzii scrise?Concluziile scrise se depun in dublu exemplar sau sunt doar pentru instanta?Multumesc