avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA reevaluare in minus
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

reevaluare in minus

Am avut o masina pe firma,s-a facut amortizare o perioada,a ramas cu o anumita valoare in contabilitate dupa un timp,fiind intr-o stare avansata de uzura am facut o evaluare in care valoarea evaluata era mai mica decat cea din contabilitate ramasa dupa acea perioada de amortizare.Am procedat la vanzarea masinii cu valoarea evaluata.In contabilitate nu am dedus nimic din aceasta evaluare pe minus,dar la vanzare tva-ul aferent vanzarii este mai mic decat tva-ul cu care as fi vandut masina cu valoarea ramasa dupa amortizare,deci mi se poate imputa acest lucru?adica diferenta de tva?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:13, 30 Septembrie 2010
in nici un caz, fiind vorba de o livrare prin care s-a colectat tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto sub pret achizitie ContSters185315 ContSters185315 Am vandut un autoturism sub pretul de achizitie. Pret achizitie 30.000 Amortizata: 5.000 Valoare ramasa in evidentele contabile: 25.000 Pret vanzare: ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)