avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare auto sub pret achizitie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare auto sub pret achizitie

Am vandut un autoturism sub pretul de achizitie.
Pret achizitie 30.000
Amortizata: 5.000
Valoare ramasa in evidentele contabile: 25.000
Pret vanzare: 10.000+2.400 tva

Cred ca am pagubit statul si la impozit profit si la TVA.
Am vandut prin firma de intermedieri vanzari-cumparari.

Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa ajustez TVA-ul sau nu.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters185315 , utilizator 17:38, 19 Ianuarie 2011
cand faceti iesirea diferentele le suporta sociateatea respectiv ch. nedeductibila si tva de colectat
Ma scuzati, nu inteleg. Care e baza legala?

Va multumesc
nu trebuie sa ajustati tva pt ca a avut loc o livrare de bunuri.
valoarea ramasa neamortizata este cheltuiala deductibila, fara nici o problema, intrucat este efectuata in scopul realizarii de venituri.

ORDIN Nr. 576 din 16 aprilie 2004
pentru aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 2 din 7 aprilie 2004 privind aplicarea unitară a unor prevederi referitoare la impozitul pe profit
Anexa 1, pct. 3
În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Legea nr. 571/2003, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării sau cedării unui mijloc fix amortizabil sau terenurilor, calculate ca diferenţă între valoarea fiscală de intrare a acestora şi amortizarea fiscală, după caz, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

extras mfinante.ro:
Ajustarea de TVA prevazuta la art. 149 din Codul fiscal nu se efectueaza de persoana impozabila in situatia in care a dedus TVA la obtinerea bunului de capital si acest bun de capital, indiferent ca este bun imobil sau alt bun de capital definit la art. 149, este vandut cu TVA, chiar daca valoarea de vanzare este mai mica decat valoarea bunului respective inregistrata in contabilitate. In acest sens, rugam sa se analizeze circulara nr.52657/13.09.2007 semnata de dl. Secretar de stat Catalin Doica, in care se atrage atentia ca la vanzarea sub pret nu se efectueaza ajustari de TVA.
Va multumesc.
Sa aveti o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturisme rodia rodia Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral). De exemplu,auto ... (vezi toată discuția)