succesiunea se poate face si fara cadastru.., de fapt, daca nu exista cadastru facut inaintea decesului, dupa deces nu se poate face, pentru ca acesta se face numai de catre proprietar,
se face succesiune fara cadastru, raman in cote de 1-2 fiecare, abia dupa ce se obtine certificatul de mostenitor se poate face cadastru si ulterior partaj, astfel incat sa se imparta averea asa cum doriti.
sau mai simplu, in instanta .. si direct partaj
daca in sentinta civila nu se mentioneaza faptul ca are dreptul la legaturi personale cu copilul.. poti sa calatoresti in afara granitelor fara probleme
consulta sit-ul ministerului de interne
Intradevar, venitul din bonusuri este variabil si nesigur.. dar si salariul este variabil si nesigur.
Ma puteti ajuta cu articolele din lege care reglementeaza calculul pensiei? Multumesc.
Buna ziua.
Am depus in instanta actiune ptr majorarea pensiei de intretinere pentru fiul meu. Fostul sot lucreaza ca agent de vanzari. Are un salariu fix si bonusuri din vanzari. Am asteptat 1 an de zile ptr ca Judecatoria sa pronunte sentinta (1 termen a amanat el, 1 termen au avut greva, si 4 termene ptr ca societatea sa trimita o adeverinta). S-a stabilit 682,7 ron pensie, adica 1/4 din venitul net mediu realizat in ultimele 6 luni. A facut recurs cerand casarea sentintei data de Judecatorie, trimiterea cauzei spre rejudecare, pe motiv ca doreste calcularea pensiei in functie de salariul fix pe care il incaseaza fara a se tine cont de bonusurile lunare, intrucat aceste bonusuri le incaseaza numai ptr realizarea targhetului "realizarea acestuia putand fi imposibila in anumite perioade ale anului". Mentionez ca de vreo 2 ani veniturile lui sunt intr-o continua crestere iar recursul depus nu are motivatie legala, doar faptica. Pot sa cer in instanta ca pensia alimentara sa fie calculata 1/4 din salariul fix - ca suma fixa si 1/4 din bousurile incasate lunar - ca suma variabila? Are vreo sansa sa i se admita recursul ? Multumesc