avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului din romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului din romania

buna seara am o nelamurire. in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat ptr crestere si educare,sentinta fiind definitiva si irrevocabila.intrebarea mea este daca pot sa scot copilul din tara fara acordul sau semnatura celuilalt parinte(tatal copilului)va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:04, 13 Mai 2010
daca in sentinta civila nu se mentioneaza faptul ca are dreptul la legaturi personale cu copilul.. poti sa calatoresti in afara granitelor fara probleme
consulta sit-ul ministerului de interne
Puteti pe baza hot. def. si irevoc. sa-i faceti pasaport minorului si sa iesiti cu el din tara, fara acordul fostului sot.
va multumesc
cu toate ca a-i custodia copilului nu poti sa il scoti din tara fara acordul celuilalt parinte
edi_petre2001 a scris:

cu toate ca a-i custodia copilului nu poti sa il scoti din tara fara acordul celuilalt parinte

Asa cum s-a raspuns si mai sus,daca minorul a fost incredintat mamei printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,mama poate iesi din tara cu copilul fara nici un fel de semnatura,declaratie sau acord din partea tatalui minorului.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala Kristinnaa Kristinnaa Buna ziua! Am si eu o intrebare: ce inseamna custodie totala? Citez din sentinta de divort: \"Incredinteaza la reclamanta reconventionala spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de grefa ContSters241037 ContSters241037 sunt in proces de acordare a custodiei unice si as dori sa stiu daca la terminarea procesului, in baza certificatului de grefa se poate iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)