avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:46, 19 Iulie 2011
nu, ce va trebuie la granita e trecerea copilului pe pasaportul dvs. si hotararea investita prin care se stabileste ca minorul va fi incredintat "spre crestere si educare" la mama sa.
copilul are pasaport,noi am trait in concubinaj! o sa am nevoie de o semnatura din partea lui?
nu aveti nevoie de nicio procura din partea tatalui copilului atata vreme cat aveti hotarare definitiva prin care vi s-a acordat tutela exclusiva a copilului.
Daca hotararea de incredintare este definitiva si irevocabila, nu ai nevoie de nici o semnatura de la tatal copilului
In caz ca copilul e pe numele tatalui iar Dvs aveti numele de fata ( nume diferite ) cred ca aveti nevoie de procura , chiar daca aveti o sentinta .

Alte discuții în legătură

Scoaterea din tara a unui minor gogitu gogitu Buna ziua , ma numesc Georgiana si in urma divortului de acum 3 ani , fetita in varsta de 6 ani a ramas in custodia mea , tatal avand drept de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu minorul in italia motoc18 motoc18 nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia? (vezi toată discuția)