avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie totala

Buna ziua! Am si eu o intrebare: ce inseamna custodie totala? Citez din sentinta de divort: "Incredinteaza la reclamanta reconventionala spre crestere si educare pe minorul...." . Asta inseamna custodie totala?
Vreau sa merg cu copilul in excursie in afara tarii iar cei de la agentie mi-au spus ca daca am custodie totala nu am nevoie de semnatura tatalui sau. Daca nu exista de ce m-au intrebat de asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Kristinnaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanaIrina23 , utilizator 14:20, 29 Mai 2012
la noi, nici nu exista notiunea de "custodie comuna".
unul din parinti obtine incredintarea minorului, iar celalalt parinte, drept de a pastra legaturi personale cu minorul
Va rog astept un raspuns concret...In baza acestei sentinte pot sa scot copilul din tara sau imi trebuie acordul tatalui?
nu iti mai trebuie nimic daca ai hotararea irevocabila si definitiva. poti merge unde vrei cu copilul fara acordul tatalui. eu am fost cu fetita mea. trebuie sa ai permanent hotararea in original....ai mare grija de ea. succes!
in baza hotararii ii faceti si pasaport si iesiti cu minorul din tara.
sentinta trebuie sa fie legalizata si pe ea sa aiba mentiunea definitiv si irevocabil.

(daca va editati mesajul , acesta nu mai apare ca mesaj nou in mail si riscati sa nu primiti raspuns. pt completari, alte intrebari daca apar, folositi butonul "raspunde")
Daca pe hotararea de custodie totala acordata mamei scrie ca este doar definitiva, mama poate scoate copilul din tara pentru o vacanta fara acordul tatalui?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Nedumerire sentinta civila iordachealina iordachealina Buna ziua, Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii ... (vezi toată discuția)
Informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati Andrea_88 Andrea_88 Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de ... (vezi toată discuția)