avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

parinti mei au murit tata in urma cu 18 ani mama in urma cu o luna acum vreau sa dezbat succesiunea eu cu fratele meu am facut o intelegere ca eu sa raman cu 75% si el cu25% din apartament si un teren care il mostenim din parte tatalui cum sa procedez?mentionez ca nu este nimeni intabulat pe apartament si cam cat m arcosta succesiune cu intabulatul multumesc
Cel mai recent răspuns: iramo1980 , utilizator 22:11, 30 Iunie 2010
Daca va intelegeti amiabil, puteti merge la un notar, din pacate pt succesiunea dupa tatal dvs. veti plati impozit pt ca ati depasit termenul de 2 ani in care puteati plati doar onorariul notarial. Pt mama nu platiti impozit, sunteti in termen.
Costurile totale vi se spune notarul, in functie de valoarea imobilului. Trebuie sa faceti si cadastru.
se poate rezolva si pe cale de instanta si in acest caz costurile vor fi mai reduse.
avantaj; nu veti avea nevoie de cadastru si intabulare pt imobile.
dezavantaj: va dura ceva mai mult decat la notar.
succesiunea se poate face si fara cadastru.., de fapt, daca nu exista cadastru facut inaintea decesului, dupa deces nu se poate face, pentru ca acesta se face numai de catre proprietar,
se face succesiune fara cadastru, raman in cote de 1-2 fiecare, abia dupa ce se obtine certificatul de mostenitor se poate face cadastru si ulterior partaj, astfel incat sa se imparta averea asa cum doriti.
sau mai simplu, in instanta .. si direct partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara,in urma cu 5 luni tatal meu a decedat iar eu fiind singurul copil as dori sa stiu daca e obligatoriu sa mai fac succesiune in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Obligativitate succesiune cris2279 cris2279 Buna ziua, In iulie acu doi ani, a murit tatal meu.Ne-a ramas un apartament mie, surorei mele si mamei.Am tot auzit vorbindu-se despre succesiune si am ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)