avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara,in urma cu 5 luni tatal meu a decedat iar eu fiind singurul copil as dori sa stiu daca e obligatoriu sa mai fac succesiune in conditiile in care detinea un apartament impreuna cu mama mea de care era divortat dar locuiau impreuna iar partaj nu facusera.Am inteles ca mama mea ar detine jumate iar jumatatea tatalui mi-ar ramane mie...ma gandeam sa nu mai fac susccesiune fiind singurul copil.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 14:15, 11 Februarie 2011
cred ca este necesar sa clarificati situatia apartamentului.contactati un notar .
Fara succesiune si implicit certificat de mostenitor nu aveti titlu de proprietate pt. bunurile care au apartinut defunctului.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
lazu, utilizator
in contractul de c/v al apartamentului, banuiesc ca sunt trecuti titularii ambii parinti.
dupa decesul tatlui dvs, atat mama cat si dvs sunteti de drept mostenitori rezervatari,prin efectul legii.
cotele care va revin in acest moment sunt urmatoarele:
-3/4 mama dvs
-1/4 dvs
in cazul in care nu va intereseaza sa fiti intabulata si dvs cu 1/4 din apartament si fiind relatiile excelente(cum am dedus) cu mama dvs, nu vad rostul sa deschideti succesiunea.
ar fi niste costuri destul de inutile raportat la acest moment.
va multumesc pentru raspunsuri,eram speriata pentru ca o doamna notar mi-a spus ca trebuie facut pana in 6 luni(ca ar fi mai ieftin) obligatoriu succesiunea ca altfel pot pierde partea mea venind statul sa ia ce a apartinut defunctului daca eu nu as face succesiune.ceea ce mi s-a parut cam ciudat ...vin altii dupa 20 de ani si-si revendica averile si mie imi lua statul partea mea de mostenire.as mai avea o intrebare...cand va deceda si mama atunci ar trebui sa fac suscesiune si dupa tata separat?
cu tot respectul cuvenit, cred ca d-na notar cam duce dorul clientelei...
bunurile unei persoane intra in patrimoniul statului doar in cazul in care nu vin la succesiune nici o clasa de mostenitori sau absolut toti renunta la succesiune
.personal, nu am intalnit inca asa ceva
in momentul in care mama dvs va "pleca" de langa dvs...., prin efectul legii,toata averea va revine dvs,daca sunteti unica fiica.desigur, in cazul in care mama dvs nu ar face o donatie sau nu ar testa pt cineva;in acest caz,lucrurile s-ar prezenta diferit. nu cred ca sunteti in aceasta situatie
astfel, la data respectiva, deschideti o unica succesiune pentru intreaga avere

Alte discuții în legătură

Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)