Nu li s-au terminat. Cel putin la noi. Acum o saptamana ne-au vizitat iar. Nu mai aveti caranrinati sau izolati poate. Poate depinde e adevarat si de primaria fiecarei localitati.
Buna ziua, locuiesc intr-un complex de locuinte unde fiecare petic de pamant apartine in proprietatea comuna a tuturor proprietarilor. De cateva luni, la 2 saptamani, vine primaria sa decontamineze anticovid scara in care stau. In mod normal e de apreciat. Problema e ca ei se axeaza pe clanta si tocul usii fiecarei locuinte, ceea ce face ca un gaz inecacios sa intre in locuinta. Cu toate geamurile deschise nu se poate sta in apartament, provocandu-mi probleme respiratorii si dureri in piept (eu avand rinita alergica). Am incercat sa vorbesc cu ei sa le explic acest lucru dar fara succes. I-am rugat usa mea sa o ocoleasca dar fara succes. Nu ma opun decontaminarii, ci doar sa nu mai dea pe usa si clanta mea.
Am facut si o petitie catre primarie in care mi-au spus ca in baza hotararii nr 10 a Consiliului local pentru situatii de urgenta a sectorului unde stau, au dreptul sa dea cu acele solutii daca sunt persoane in izolare la domiciliu, chiar si in afara starii de urgenta.
Reprezentantii primariei nu anunta cu minim 24 ore inainte actiunea lor, ci posteaza un afis exact inainte de inceperea operatiunii. Aprobarea locatarilor nu a fost obtinuta.
In ce masura o hotarare locala poate actiona intr-un spatiu privat cand inclusiv aleile, trotoarele, parcurile sunt proprietatea noastra privata? O hotarare locala are statut de lege? Eu nu am regasit acea hotarare. Am solicitat-o primariei. Astept raspuns.
Cum ii pot actiona in instanta pentru incalcarea proprietatii private, libertate si sanatate? Multumesc.
Buna seara! Azi am fost la somaj sa depun concediu medical. Fiica mea e bolnava tare si cum stiu ca pot sa beneficiez de concediu medical si ca ma ajuta financiar am rugat-o pe dr sa-mi scrie unul. Ajunsa insa la somaj am avut supriza sa-mi spuna ca nu accepta pt cod de boala 09. Cica au mai avut un caz de genul (concediu medical pt copil bolnav) si le-a fost respins de nu stiu unde. Sa fac eu mail daca vreau nu stiu unde la juridic, etc. Mi-au fluturat in fata un raspuns de la ei pt o alta solicitare in care n-am retinut decat ca motivau ceva cu o lege 76/2002.
Mi se pare total absurd sa nu imi deconteze acest tip de concediu cand eu am dreptul la el ca angajata, cand platesc cu varf si indesat la stat dar cand vine vorba statul sa-mi dea mie sa se zica ca nu se aplica.
E legeal? Sau am dreptul sa intru in concediu medical si in situatia asta caci nu mi se pare corect dr sa scrie atunci concediu pt mine cand de fapt copilul e bolnav...
Tocmai asta e baiul. N-am rude in localitatea de domiciliu si nici cunoscuti in care sa am incredere. la care sa-mi permit si care sa poata sa ma ajute cu copiii iar sotul e mereu plecat.
In situatia asta daca voi fi chemata ma voi vedea nevoita sa merg cu copiii dupa mine pana reusesc sa-i inscriu pe la gradinite.
Buna ziua, urmeaza sa intru peste cateva zile in somaj. Vroiam sa stiu daca copiii erau trecuti in intretinere la mine (nu sunt divortata, ma refer doar pe fisa fiscala) mi se ofera ceva in plus la indemnizatia de somaj?
De asemenea locul de munca l-am avut in alta localitate fata de cea de domiciliu. Acum revenind la domiciliu nu stiu in ce masura voi reusi sa inscriu copiii la gradi caci deja locurile sunt ocupate. Deci e posibil sa dureze. Ca atare sunt apta de munca dar pe de alta parte nu sunt caci copiii n-au cu cine sta. Pot face ceva in sensul asta daca sunt chemata la interviuri sau cursuri de la somaj? Pentru ca ei n-au cu cine ramane pana nu reusesc sa-i bag in colectivitate...
Asa ma gandeam si eu dar mi-era teama sa nu fi inteles totusi gresit de vreme ce asa se aplica de ani de zile.
Multumesc pt raspuns. Inca n-am achitat tocmai pt ca m-am enervat ca mi-au calculat penalizarile anticipat! Ca atare voi face o reclamatie scrisa si nu voi achita decat suma restanta pana pe 24 mai. Daca se vor incapatana cu restanta ma voi adresa la primarie pt ca chiar nu am obiceiul sa intarzii la plata. Ca atare daca am intarziat acum un pic din vina mea si mai mult din vina lor de ce sa achit penalizari cand legea zice altceva!
Buna ziua. Luna trecuta am intarziat la plata intretinerii. Scadenta era pe data de 25 aprilie. Pana pe 3 nu se mai faceau incasari iar in saptamana 3-9 caserita nu a mai facut incasari pe motiv ca a predat actele firmei care ne tine contabilitatea. Deci n-am reusit sa platesc de vreme ce ea n-a binevoit sa apara unde fac incasarile nici in ziua de luni cand se faceau incasari nici miercuri. Ceea ce ma nemultumeste pe mine ca pe 10 cand au afisat in sfarsit noua intretinere eu am fost trecuta cu restanta calculata anticipat pe 30 de zile! Desi nu trecusera decat 15 zile de la scadenta.
Nu stiu daca am inteles f bine legea 230/2007. Daca se hotareste in adunarea generala sa se puna penalizari inca din urmatoarea zi dupa scadenta au dreptul? Si au dreptul sa calculeze anticipat pe toata luna (adica penalizarea pt pana pe 25.05)?
Daca nu au dreptul unde pot reclama acest lucru? Desigur ca intai am sa fac o sesizare la presedinte in care solicit raspuns scris si anularea restantei. Mi se poate da nr de inregistrare? Cum se poate proceda? Si daca imi raspund ca nu, sunt obligata sa platesc cum zic ei unde pot depune plangere mai departe(asta in cazul in care am intels bine legea cum ca inca nu puteau sa-mi puna penalizari si ca trebuiau oricum calculate la zi...)?