avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Decontaminare fortata scara bloc
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Decontaminare fortata scara bloc

Buna ziua, locuiesc intr-un complex de locuinte unde fiecare petic de pamant apartine in proprietatea comuna a tuturor proprietarilor. De cateva luni, la 2 saptamani, vine primaria sa decontamineze anticovid scara in care stau. In mod normal e de apreciat. Problema e ca ei se axeaza pe clanta si tocul usii fiecarei locuinte, ceea ce face ca un gaz inecacios sa intre in locuinta. Cu toate geamurile deschise nu se poate sta in apartament, provocandu-mi probleme respiratorii si dureri in piept (eu avand rinita alergica). Am incercat sa vorbesc cu ei sa le explic acest lucru dar fara succes. I-am rugat usa mea sa o ocoleasca dar fara succes. Nu ma opun decontaminarii, ci doar sa nu mai dea pe usa si clanta mea.
Am facut si o petitie catre primarie in care mi-au spus ca in baza hotararii nr 10 a Consiliului local pentru situatii de urgenta a sectorului unde stau, au dreptul sa dea cu acele solutii daca sunt persoane in izolare la domiciliu, chiar si in afara starii de urgenta.
Reprezentantii primariei nu anunta cu minim 24 ore inainte actiunea lor, ci posteaza un afis exact inainte de inceperea operatiunii. Aprobarea locatarilor nu a fost obtinuta.
In ce masura o hotarare locala poate actiona intr-un spatiu privat cand inclusiv aleile, trotoarele, parcurile sunt proprietatea noastra privata? O hotarare locala are statut de lege? Eu nu am regasit acea hotarare. Am solicitat-o primariei. Astept raspuns.
Cum ii pot actiona in instanta pentru incalcarea proprietatii private, libertate si sanatate? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
biencut, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:35, 27 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți un caz destul de fericit. Noi locuim la bloc într-o reședință de județ și am avut, pe timpul stării de urgență, săptămânal „plăcerea” de care vorbiți.

Bineînțeles că nu anunța nimeni înainte. Ieșeai cu declarația în buzunar din casă și pe scară te trăznea „dezinfectarea”. Mergeai unde aveai treabă, iar la întoarcere găseai afișat pe ușă că s-a dezinfectat scara și n-ai voie să intri 60 de minute...dar nicăieri nu scria la ce oră s-a petrecut evenimentul. Invariabil, așa au decurs lucrurile.

Pe moment, cred că li s-au terminat fondurile.
Nu li s-au terminat. Cel putin la noi. Acum o saptamana ne-au vizitat iar. Nu mai aveti caranrinati sau izolati poate. Poate depinde e adevarat si de primaria fiecarei localitati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În caz de apărare a sănătății publice nu este necesar acordul celor din bloc.
Daca aveti in bloc o persoana lipsita de discernământ ar insemna sa nu se poată face operațiunea respectiva.

Daca vreti proces dovediți ca va este afectata sănătatea.
Se face expertiza tehnica de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca avem doua familii in bloc cu , covid, trebuie instiintati ... marinicafarafrica marinicafarafrica Daca avem doua familii in bloc cu , Covid, trebuie instiintati toti locatarii printr un afis ? (vezi toată discuția)
Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii Auteka Auteka Buna ziua Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot ... (vezi toată discuția)
Buna ! blocul in care locuiesc are 2 cai de acces, de evacuare...intrarea ... Mary pop Mary pop Buna ! Blocul in care locuiesc are 2 cai de acces, de evacuare...intrarea principala si iesirea de urgenta prin spatele blocului.Vecina a carui apartament este ... (vezi toată discuția)