avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... copiii in intretinere - indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

copiii in intretinere - indemnizatia de somaj

Buna ziua, urmeaza sa intru peste cateva zile in somaj. Vroiam sa stiu daca copiii erau trecuti in intretinere la mine (nu sunt divortata, ma refer doar pe fisa fiscala) mi se ofera ceva in plus la indemnizatia de somaj?
De asemenea locul de munca l-am avut in alta localitate fata de cea de domiciliu. Acum revenind la domiciliu nu stiu in ce masura voi reusi sa inscriu copiii la gradi caci deja locurile sunt ocupate. Deci e posibil sa dureze. Ca atare sunt apta de munca dar pe de alta parte nu sunt caci copiii n-au cu cine sta. Pot face ceva in sensul asta daca sunt chemata la interviuri sau cursuri de la somaj? Pentru ca ei n-au cu cine ramane pana nu reusesc sa-i bag in colectivitate...
Cel mai recent răspuns: biencut , utilizator 15:45, 26 Ianuarie 2012
Nu vi se ofera nimic in plus la indemnizatia de somaj. In functie de veniturile pe membru de familie puteti solicita ajutor social.
Va trebui sa gasiti o soultie (gradinita, tata, bunici, alta persoana dispusa sa va ajute cateva ore in anumite zile) pentru ca aveti obligatia sa va prezentati la eventuale cursuri profesionale sau la un loc de munca oferit.
Tocmai asta e baiul. N-am rude in localitatea de domiciliu si nici cunoscuti in care sa am incredere. la care sa-mi permit si care sa poata sa ma ajute cu copiii iar sotul e mereu plecat.
In situatia asta daca voi fi chemata ma voi vedea nevoita sa merg cu copiii dupa mine pana reusesc sa-i inscriu pe la gradinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de bac sau certificat de absolvire? nuta_statache nuta_statache Buna ziua! Sint absolvent de liceu, promotia 2010. Pt intocmirea dosarului de somaj ce act de studii trebuie: diploma de bac sau certificatul de absolvire ... (vezi toată discuția)
Cursurile de calificare gratuite pentru someri sunt obligatorii? silviu35 silviu35 MI-AM facut somajul mi sa dat carnetul de somer ma pus sa semnez toate documentele se faceau cursuri de calificare dar ei nu mi sa spus nimic cei de la ... (vezi toată discuția)
Problema mare somaj w0lfshad3 w0lfshad3 Am fost sa ma inscriu pentru somaj in sectorul 3, si mi-au zis ca trebuie sa cer sa transfere dosarul de la Focsani (luarea in evidenta). La Focsani au zis ca ... (vezi toată discuția)