avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... diploma de bac sau certificat de absolvire?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

diploma de bac sau certificat de absolvire?

Buna ziua!
Sint absolvent de liceu, promotia 2010. Pt intocmirea dosarului de somaj ce act de studii trebuie: diploma de bac sau certificatul de absolvire liceu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:26, 2 August 2010
Orice act care sa dovedeascacum ca sunteti absolvent de liceu.
Va este suficient certificatul de absolvire liceu.
Diploma de BAC va este necesara daca doriti sa urmati o forma de invatamant superioara, adica sa urmati o postliceala sau sa dati la facultate.
Foarte promt, multumesc!
Inca o lamurite, va rog: daca reusesc sa ma inscriu la o facultate, pot primi ajut de somaj pina pe data de 01 oct, cind incep studiile universitare?
Va inscrieti la Somaj in maxim 60 de zile de la absolvire si daca n aceasta perioada nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca, dupa acest termen veti primi indemnizatie de somaj.
Foarte promt, multumesc!
Inca o lamurite, va rog: daca reusesc sa ma inscriu la o facultate, pot primi ajut de somaj pina pe data de 01 oct, cind incep studiile universitare?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru un absolvent Gyna Gyna Buna seara ! Va rog sa imi raspundeti daca aceste calcule sunt corecte ! Fiica mea a terminat liceul la 15 iunie si la exact 60 de zile de la absolvire am mers ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pentru absolventi nuami29 nuami29 Spuneti-mi va rog: cum se procedeaza pentru luarea in evidenta in termen de 60 de zile de la absolvire? Este necesara doar o cerere de inscriere si mai apoi ... (vezi toată discuția)