avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru un absolvent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru un absolvent

Buna seara ! Va rog sa imi raspundeti daca aceste calcule sunt corecte ! Fiica mea a terminat liceul la 15 iunie si la exact 60 de zile de la absolvire am mers si am inscris-o la fortele de munca pt. , un serviciu sau daca nu somaj. Doamna de acolo a fost f. comunicativa si amabila,dar eu tot nu sunt lamurita pe deplin ! Dupa ce a inregistrat-o in baza de date ne-a spus sa revenim dupa ce da bac-ul sesiunea de toamna, pana in 13 sept. cu anumite acte si din nou adeverinte!Azi am mers impreuna cu fiica cu acele acte care ni se comunicase si am ramas surprinsa, pt. ca mi s-a spus ca deoarece a luat bacalaureatul , abia de acum inainte incep sa se socoteasca iar 60 de zile si sa venim din nou cu anumite acte si adeverinte dupa 1DECEMBRIE. Dar pana atunci de cate ori intra cate 60 de zile?? Este corect asa??Ce trebuie sa fac??Are cineva un loc de munca pt. o absolventa f. cuminte si linistita??Eu sunt bugetara ,pe un sal. derizoriu , nu poate fi vorba de vreo inscriere la facultate pt. fata sau de asemenea taraganare care pe noi doua nu ne ajuta cu nimic! Ce pot sa fac??Sa aveti o seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 11 Septembrie 2010
Trebuie sa va inscrieti la Of. de somaj si forte de munca, in termen de 60 zile de la absolvirea liceului.
Daca, dupa 60 zile de la inscrierea fiicei in baza de date, nu va gasi un loc de munca, va primi indemnizatie de somaj.
Din Legea 76/2002 (legea somajului):
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj absolvent georgiana92 georgiana92 Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti, am si eu o intrebare cu referire la indemnizatia de somaj pt absolvent. Am picat bacul la romana dar il dau in toamna din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Somaj n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca ... (vezi toată discuția)