avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate cristinadima

Activitate cristinadima

multumesc pentru răspuns dlui avocat Petre !O zi bună vă dorec tututor din forum îndeosebi celor care mi-au răspuns la întrebări!
Bună Ziua! vă rog frumos sa-mi răspundeţi la două întrebări 1. am introdus acţiune de partaj succesoral şi am solicitat cota de 1/2 din masa succesorală întrucât am testament notarial pentru toate bunurile imobile .A trebuit să fac asta deoarece m-ai am doi fraţi . Dacă nu am bani sa plătesc taxa de timbru s-au dacă nu m-ai doresc acest proces testamentul rămâne valabil? pot să fac partajul şi peste ani?iar întrebarea 2 nepoţii defunctului care a lăsat testamentul îl poate ataca ?
defunctul are 3 copii din care moştenitor testamentar unul.
Bună ziua! bunicul meu a facut cerere la legea 18 si i s-a intocmit titlu de proprietate numai pe numele dânsului . Bunica trăia când s-a eliberat titlul . Ulterior a decedat iar bunicul a vândut o parte din terenuri singur fără ca vreun notar sa-i ceară dezbaterea mostenirii după bunica. S-a încălcat legea în vreun fel?Menţionez încă odată că bunica nu a făcut nicio cerere la legile fondului funciar.
Bună ziua! soţia mea s-a sinucis acum 3 luni . Lucra la poştă . Din spusele dirigintei am înţeles că există un prejudiciu cauzat de către soţie în sumă de 3000 lei. Ca moştenitori am ramas eu şi băieţelul. Acum două zile am primit o scrisoare de la poştă prin care mă somează să pătesc eu acest prejudiciu . Menţionez că soţia era gestionară la poştă şi din câte ştiu eu i se oprea garanţie. Mă poate obliga să plătesc eu deşi a greşit ea ? Banii nu i-a adus în casă nu am ştiut de nimic decât după deces. Vă mulţumesc!
Încerc sa redau pe scurt speta în speranţa ca primesc un raspuns. Detin un testament notarial de la tatal meu care a decedat in anul 2008 . in acesta se mentioneaza ca-mi lasa toate bunurile imobile aflate pe titlul de proprietate la decesul lui. .Titlul de proprietate a fost emis numai pe numele dânsului în anul 1994 . Mama a murit in anul 1991 . după mama nu am dezbătut mostenirea . in timpul vietii tata a vândut o parte din terenuri fără sa fie nevoie sa dezbata mostenirea . Eu mai am doi fraţi . Ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia averii ? care sunt cotele parti? Mentionez ca cei doi frati nu vor sa dezbatem mostenirea la notariat dar nici nu au contestat testamentul. Va multumesc !