avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament-partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament-partaj succesoral

Bună Ziua! vă rog frumos sa-mi răspundeţi la două întrebări 1. am introdus acţiune de partaj succesoral şi am solicitat cota de 1/2 din masa succesorală întrucât am testament notarial pentru toate bunurile imobile .A trebuit să fac asta deoarece m-ai am doi fraţi . Dacă nu am bani sa plătesc taxa de timbru s-au dacă nu m-ai doresc acest proces testamentul rămâne valabil? pot să fac partajul şi peste ani?iar întrebarea 2 nepoţii defunctului care a lăsat testamentul îl poate ataca ?
defunctul are 3 copii din care moştenitor testamentar unul.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:16, 4 August 2010
e de preferat sa continuati procesul.. daca nu aveti bani ptr timbraj si nici nu va incadrati pentru a beneficia de ajutor in aceasta privinta din partea statului, actiunea se anuleaza ca netimbrata.. cand veti avea bani, puteti reintroduce din nou deoarece testamentul ramane valabil...doar daca faceti dvs cerere la renuntarea la insasi dreptul pretins.. nu e cazul, nu-i asa?
avocat Petre Enache
actiunea vi se va respinge ca netimbrata. dreptul dvs de proprietate obtinut in urma testamentului poate fi contestat de fratii dvs in instanta.
:)
nu prea aveati interes sa introduceti dvs o astfel de actiune, trebuia sa ii fi lasat pe ceilalti 2 sa promoveze actiune pentru reductiunea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune, testament  florentina florentina Bună ziua! este vorba despre un partaj succesoral. Am ascultat sfaturile dvoastră şi am deschis la judecătorie proces partaj succesoral în vederea ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Testament Rebbeca Rebbeca Buna ziua.As avea si eu urmatoarea situatie.Am locuit in concubinaj cu prietenul meu timp de 5 ani.Din pacate,acesta a decedat intr-un accident ... (vezi toată discuția)