Bună ziua! este vorba despre un partaj succesoral. Am ascultat sfaturile dvoastră şi am deschis la judecătorie proces partaj succesoral în vederea dobândirii unei proprietăţi. Pe scurt bunicul a lăsat prin testament notarial ca întreaga avere să-i rămână mamei. Dar mama m-ai are doi fraţi şi am considerat de bun simţ să cerem 1/2 din masa succesorală deşi bunicul a scris in zeci de hârtii că ei nu merită întrucât toată viaţa lor l-au supărat şi nu au lucrat ba au facut şi închisoare. acum sunt 2 probleme la care sper să primesc un răspuns . Una ne este teamă că nu vom avea bani de taxă timbru ( am platit iniţial 3% din valoarea de impunere şi dna judecător a zis că nu este bine) şi ce se va întâmpla cu testamentul mai rămâne valabil ? iar dacă i se întâmplă ceva mamei eu pot să mă m-ai folosesc de testament? iar ce de a doua intrebare ei umblând cu fel şi fel de oameni mă ameninţă că vor vinde tot fără acte şi că mama va fi nevoită să se judece cu acele persoane pline de bani . Refuz să cred că se poate aşa ceva dar în România de azi........ Vă mulţumesc tuturor!
1. Dreptul de mostenire n-are nicio legatura cu comportamentul celor care mostenesc, ci doar cu legatura de rudenie. Nu are nicio importanta daca l-au iubit sau nu pe defunct, daca l-au repsectat si ingrijit, daca au gospodarit impreuna cu el etc. Conteaza dopar sa aiba gradul de rudenie necesar pentru a mosteni!
2. testamentul n-are nicio legatura cu taxa de timbru. Fireste ca va ramane la fel de valabil ca si inainte, daca actiunea dvs. se va anula ca netimbrata / insuficient timbrata (cat e de valabil insa testamentul acela, am dubii).
3. daca vreuna din partile din procesul de partaj decedeaza, mostenitorii au posibilitatea de a contiuna procesul .
4. nu stiu ce sa va raspund la amenintarile fratilor mamei. creu de crezut, dar si mai greu de analizat riscul asa, pe forum (ce bunuri exista in masa succesorala, imobilele sunt intabulate? pe numele cui? bunurile mobile in posesia cui se afla etc.?)
Taxa timbru
mireaandreiiustin
Buna ziua! Am pe rol un proces pentru revocare donatie intentat de mama mea, decedata intre timp. Ea nu a achitat taxa de judecata. Vreau sa fac cu fratii mei ... (vezi toată discuția)