avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate alexaama

Activitate alexaama

In urma unui proces de iesire din indiviziune, am obtinut printr-o tranzactie o hotarare prin care s-a stabilit calitatea de mostenitor ai unui imobil (teren si casa), a noastra si a inca doi mostenitori ai autorului nostru comun, precum si cotele care se cuvin fiecaruia. Vrem cu totii sa vindem imobilul. Nu putem insa sa intocmim documentatia cadastrala si sa ne inscriem dreptul de proprietate fiindca nu avem titlu de proprietate. Imobilul nu a fost niciodata inscris in cartea funciara. Se plateste insa impozit din mosi stramosi ca sa zic asa. Am inteles ca aceasta casa s-ar fi construit prin 1880. S-a transmis de la numitul VD (dec in 1929) catre cei 5 copii ai sai. La randul lor acestia au lasat imobilul copiilor lor.Nimeni nu a inscris imobilul in CF. Ce demersuri ar trebui sa facem? Rudele mele sustin ca la Arhivele din Craiova nu exista titlu de proprietate pe numele lui VD.
Răspuns la discuția cum pot scapa de firma
si in acest caz nu mai este nevoie de lichidare?ideea e ca as vrea sa ma coste cat mai putin si sa evit lichidatorul!mai este un aspect:societatea momentan este suspendata!care ar fi pasii ca sa o dizolv voluntar in acest caz?
Răspuns la discuția cum pot scapa de firma
Multumesc.
Răspuns la discuția cum pot scapa de firma
Multumesc pentru sfat. Din cate stiu costa destul de mult varianta dizolvarii si lichidarii...Alta varianta nu exista? Daca nu as mai depune,de exemplu, bilantul contabil nu s-ar putea pronunta din oficiu dizolvarea si lichidarea, ulterior radierea firmei?
Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa continui activitatea pe aceasta firma, intrucat am devenit si PFA. Firma nu are datorii astfel incat as vrea sa o inchid. Cum pot inchide firma si cum pot trece masina in proprietatea mea?
Multumesc
Va multumesc!
Am facut notificare in baza Legii nr. 10/2001 pentru restituirea in natura a imobilului -constructie si teren in suprafata de 9253 mp - preluat abuziv din patrimoniul autoarei noastre. S-a respins notificarea, astfel ca am contestat decizia de respingere. Instanta de fond a retinut din actele existente la dosar atat preluarea abuziva de catre stat cat si calitatea noastra de mostenitori ai proprietarului imobilului. In 2006 s-a dispus restituirea in natura a suprafetei de 922 mp teren cu motivarea ca restul terenului solicitat este situat in extravilanul localitatii, aspect rezultat si din expertiza efectuata in cauza, neintrand astfel sub incidenta Legii nr. 10/2001. Am declarat apel si am solicitat sa se constate ca instanta de fond in mod gresit a dispus restituirea doar a suprafetei de 922 mp, in realitate diferenta de 3020 m.p. reprezentand teren aferent constructiilor si intreaga suprafata de 3942 mp a format un singur trup de teren, pe care, ulterior deposedarii autorilor lor, a fost creat un drum de exploatare. Am solicitat totodata si contravaloarea constructiilor demolate, calculata prin aceeasi expertiza tehnica.
Instanta de apel a retinut la fel ca si prima instanta faptul ca restul suprafetei de 3020 mp este situata in extravilanul localitatii si nu poate face obiectul masurilor reparatorii prevazute de Legea nr. 10/2001 si a respins si solicitarea noastra de acordare a despagubirilor intrucat nu am solicitat prin notificare si despagubiri ci doar restituirea in natura, iar in faza de apel nu pot fi primite cereri noi (art. 294 alin. 1 C.pr. civ.). S-a respins apelul ca nefondat.
Am declarat recurs pentru aceleasi considerente, recurs ce a fost constatat nul de catre ICCJ intrucat nu am indicat nici un motiv de casare sau modificare dintre cele limitativ prevazute de art. 304 C.pr.civ., iar sustinerea generica privind nelegalitatea si netemeinicia hotararii nu a facut posibil controlul judiciar. Decizia ICCJ a fost data in 20 mai 2007.

Intrebarea noastra este urmatoarea: se mai pot obtine despagubiri pentru constructiile demolate? ce cale procedurala trebuie urmata?

Multumim.