In perioada 2008-2012 am acumulat o datorie de 7.000 lei , am achitat in 2012 luna curenta totalul restant , mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc si penalitatile aferente sumei respective . In aceasta perioada factura lunara nu a fost achitata integral , ramand mereu cu restante fapt ce a determinat suma de 7.000 lei.
Ce as putea sa fac impotriva acestor penalitati ? Aceste penalitati sunt aproximativ 50% din datorie . Va multumesc anticipat !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.
S-a ivit ocazia de a plecat in Germania pentru cateva zile , sunt minor si din cate am inteles am nevoie de procura de la ambii parinti.
Problema ca unul din parinti este plecat in Italia.
Cum pot rezolva aceasta problema?
Am sa va povestesc pe scurt problema mea :
Am un coleg care este ahtiat dupa liniile erotice , traieste virtual , telefonic.Mi-am lasat telefonul la incarcat la munca..si mi-a venit factura cu 1.000RON mai mult decat era normal , s-a sunat la numarul 1575(-linie erotica , am verificat ,tarif 1.50E/min ,s-a vorbit 2ore) si ora la care s-a sunat este fix pe tura de servici.
Ce pot sa fac , nu am nicio dovada impotriva lui decat factura si toti colegii care stiu ce face el.Am nevoie de o solutie.
Firma fara activitate de la infiintare apare dupa 4 ani adica din 2010 cu activitate la Registrul Comertului.Ce se intampla ?Sunt disperata .Va rog dati-mi sfaturi cat mai urgent.