avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate mighelita

Activitate mighelita

Răspuns la discuția ocupare teren in mod abuziv
Multumesc frumos Dl Coman pentru raspuns,eu tot insist pentru titlu de proprietate iar ei sustin ca nu au aprobare de la primaria orasului de resedinta a judetului,pentru a se elibera acest titlu de proprietate,acest teren alaturi de altele le am prin mostenire si pt nici un teren nu imi dau titlu si doar foaie de punere in posesie,ei mi-au spus sa rezolv la politie sau in instanta cu aceasta foaie de punere in posesie.
Buna ziua, sunt proprietarul unei parcele de teren agricol,detin o foaie de punere in posesie eliberata de catre primarie.In urma cu circa vreo 2 ani de zile s-a refacut o masuratoare a acestei parcele si vecine urmand ca in urma acestei masuratori fiecare proprietar sa se mute pe parcela vecinului,eu pe a vecinului,vecinul pe al vecinului sau,etc..Anul precedent vecinul (Ion)mi-a ocupat aceasta parcela, folosind-o in acelasi timp si pe a lui,urmand ca eu sa ocup parcela celuilalt vecin(Gheorghe),problema este ca respectivul vecin (Gheorghe)nu ma lasa sa ma mut pe parcela lui pe motiv ca nu il intereseaza,el nu vrea sa se mute sub nici o forma dupa aceasta parcela,si nici vecinul Ion nu vrea sa se mai mute pe vechea lui parcela sau pe alta.Anul trecut din aceasta situatie am ramas fara teren cultivat.Acum intrebarea mea este ce pot sa fac in acest caz,din punct de vedre legal,ca sa imi recapat terenul sau sa ma mut pe parcela vecinului care nu este de acord cu schimbarea parcelelor conform noii masuratori.
P.S. Vecinul Ion sot secretara primarie,Vecinul Gheorghe preotul comunei.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc.
Răspuns la discuția cumparare apartament
multumesc pt raspuns.
Am si eu o intrebare poate un cetatean strain care are nevoie de visa pentru a intra in Romania sa cumpere un apartament in Romania??
Titlu/Subiect: tulburare de posesie sau actiune posesorie
Bua ziua as dori sa stiu ce sa fac si unde ma incardez cel mai bine intre tulburare de posesie si actiune posesorie. Detin un teren agricol de 5900 mp,pe care il cultiv de zeci de ani.Nu este trecut pe numele meu dar am o fisa de punere in posesie pe acest teren,fiind mostenire de la tatal meu,acesta fisa de punere in posesie fiind eliberata de primarie pentru titlu de proprietate. nul acesta insa,mai exact acum vreo luna si jumatate/2 luni cand am mers sa imi vad terenul penru a-l cultiva di nou am avut surpriza de a-l vedea deja semanat/cultivat cu cartofi ceea ce intentionam si eu de altfel ca in fiecare an).Am aflat ca cel ce a semanat cartofi pe terenul meu este noul proprietar al terenului aflat in vecinatate la sud de terenul meu.Astfel dansul semanand atat terenul pe care l-a cumparat cat si partea mea. Eu acum ce ar trebui sa fac?Sa fac o plangere prealabila intemeiat pe art 220.c.penal tulburare de posesie sau o chemare in judecata conf art 674.c.p.civila,actiune posesorie. Mai mentionez ca dansul este o persoana mai imoprtanta in comuna iar sotia lui fiind secretara la primarie,fiica lor deasemenea angajata a primariei. Multumesc anticipat pentru ajutor.
cerere recoventionala pentru stabilirea masei succesorale si imapartirea masei succesorale cat e taxa de timbru judiciar???
Răspuns la discuția succesiune
Dar daca cer sa fie aduse la masa succesorala toate imobilele va trebui sa platesc acea taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale????
Aveti idee cam cat m-ar costa un avocat pt un astfel de proces??estimativ
multumesc
Stie cineva cat m-ar costa aproximativ un avocat pentru un astfel de proces??

Acum nu ramane decat sa gasesc un model de cerere reconventionala pentru asa ceva