Titlu/Subiect: tulburare de posesie sau actiune posesorie
Bua ziua as dori sa stiu ce sa fac si unde ma incardez cel mai bine intre tulburare de posesie si actiune posesorie. Detin un teren agricol de 5900 mp,pe care il cultiv de zeci de ani.Nu este trecut pe numele meu dar am o fisa de punere in posesie pe acest teren,fiind mostenire de la tatal meu,acesta fisa de punere in posesie fiind eliberata de primarie pentru titlu de proprietate. nul acesta insa,mai exact acum vreo luna si jumatate/2 luni cand am mers sa imi vad terenul penru a-l cultiva di nou am avut surpriza de a-l vedea deja semanat/cultivat cu cartofi ceea ce intentionam si eu de altfel ca in fiecare an).Am aflat ca cel ce a semanat cartofi pe terenul meu este noul proprietar al terenului aflat in vecinatate la sud de terenul meu.Astfel dansul semanand atat terenul pe care l-a cumparat cat si partea mea. Eu acum ce ar trebui sa fac?Sa fac o plangere prealabila intemeiat pe art 220.c.penal tulburare de posesie sau o chemare in judecata conf art 674.c.p.civila,actiune posesorie. Mai mentionez ca dansul este o persoana mai imoprtanta in comuna iar sotia lui fiind secretara la primarie,fiica lor deasemenea angajata a primariei. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Mai intai puteti incerca sa vorbiti cu vecinul sa vedeti in baza carui act a semanat pe terenul dvs.
Apoi...le puteti formula pe amandoua.
Tulburarea de posesie nu implica existenta unui titlu de proprietate ci doar sa aveti posesia acestui teren (ceea ce spuneti ca aveati).Poate se sperie de inceperea urmaririi penale si ajungeti la un compromis.
Cat priveste actiunea posesorie va trebui sa dovediti ca ati posedat de mai bine de un an si ca posesia a fost continua, neintrerupta, publica si sub nume de proprietar.
Avand in vedere ca cererile posesorii se judeca de urgenta si cu precadere....sfatul meu este sa le promovati pe amandoua.
Mult noroc
av.M.Hornea
Tulburare de posesie
blue2v
buna ziua!am si eu o mica problema,poate ma puteti ajuta.am un teren arabil,mostenire.nu cultiv nimic pe el.in anul 2002 o parte din el a fost ocupat de o ... (vezi toată discuția)