avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate camifinutza

Activitate camifinutza

Discuție Succesiune
Buna ziua, mama mea a deschis la judec succesiunea dupa moartea parintilor, la actiunea introdusa de ea s-au comunicat 25 zile ptr depunerea intampinarii, intrebarea este: s-a depus intampinare la 8 zile dupa expirarea celor 25 zile legale, ea trebuie sa depuna constatie in 10 zile sau la primul termen se tine cont de catre instanta ca este depasit termenul de introducere? Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Legalitate act aditional
Ok,multumesc frumos ptr informatie,ar tebui sa ma interesez daca este sau nu inregistrat,desi pe el nu apare nici un numar de inreg de la itm...si ulterior sa depunem actiunea in instanta
Pe el scrie <<act aditional incheiat la nivel de unitate>>,nu stiu daca e inregistrat la itm,e incheiat in august,concedierea a fost facuta in octombrie
Da,este vorba despre act aditional la contractul de munca,intrebarea era daca este legal sa faci un act aditional dupa ce s-a publicat ordonanta in monitor si constati ca lucratorii tai se incadreaza in ea....de fapt ei,nu ne-au mai dat nici un ban ptr ca ne-a dat statul venit de completare la somaj...
Nu l-am semnat personal,l-a semnat sindicatul,el fiind reprezentantul nostru direct.
Buna ziua,problema mea este urmatoarea,am lucrat la o institutie cu capital de stat,in urma disponibilizarii de anul trecut am beneficiat de ordonanta OUG 36/2013
Institutia dupa ce a constatat ca lucratorii ei se incadreaza in aceasta ordonanta,a emis in luna august un act aditional la contractul de munca in care specifica faptul ca cei care vor fi disponibilizati cu aceasta ordonanta nu vor mai beneficia de salariile compensatorii din contractul de munca.
Intrebarea este,acest act aditional este legal in conditiile in care este emis dupa ce a fost emisa ordonanta?va intreb ptr ca mai multi fosti colegi ar vrea sa-i actionam in judecata ptr acordarea salariilor compensatorii specificate in contractul de munca..exista baza legala pentru deschiderea acestui proces?
Multumesc frumos,m-am hotarat in sensul acesta,se pare ca alta solutie nu exista.
Buna ziua,eu am terminat Psihologie FR promotie 2009,diplome nerecunoscute nici pana in ziua de astazi,intrebarea mea ar fi,pana cand pot introduce o actiune in instanta?ca am inteles ca dupa o perioada se prescrie acest drept.
da,stim asta,dar ea se poarta f urat cu copilul,dar nici nu vrea sa-l lase de bunavoie pt ca dispare sursa ei de venit.
toate cheltuielile din timpul sarcinii,de la nastere,de botez si de intretinere la momentul actual sunt suportate de catre tata.
Buna ziua,problema este cam asa:o relatie a dus la nasterea unui copil,nu prin acordul ambelor parti,mama a hotarat sa-l pastreze singura(fara acordul tatalui),la nastere copilul a fost recunoscut de catre tata,toate cheltuielile au fost suportate de catre tata,cam o luna de la nastere copilul si mama au locuit la domiciliul acesteia dupa care intrucat conditiile erau jalnice aici,tatal a hotarat sa-i ia la el acasa.Problema este ca acum el doreste custodia copilului intrucat cu ea nu are nici o relatie(locuiesc impreuna doar de dragul celei mici)iar ea a nascut acest copil doar pt a fi cu el.Vreo sansa de castig in cazul deschiderii unui proces?Poate castiga custodia celei mici?pt ca are doar 5 luni?