avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incercare custodie din partea tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incercare custodie din partea tatalui

Buna ziua,problema este cam asa:o relatie a dus la nasterea unui copil,nu prin acordul ambelor parti,mama a hotarat sa-l pastreze singura(fara acordul tatalui),la nastere copilul a fost recunoscut de catre tata,toate cheltuielile au fost suportate de catre tata,cam o luna de la nastere copilul si mama au locuit la domiciliul acesteia dupa care intrucat conditiile erau jalnice aici,tatal a hotarat sa-i ia la el acasa.Problema este ca acum el doreste custodia copilului intrucat cu ea nu are nici o relatie(locuiesc impreuna doar de dragul celei mici)iar ea a nascut acest copil doar pt a fi cu el.Vreo sansa de castig in cazul deschiderii unui proces?Poate castiga custodia celei mici?pt ca are doar 5 luni?
sansele ca un copil atat de mic sa fie incredintat tatalui sunt foarte mici
Din parcatica se afirma ca in proportie de peste 65% instanta incredinteaza copilul mamei cu dreptul de vizita al tatalui.
Dar din problema expusa de dumneavoastra se pare ca tatal are conditii mult mai bune decat mama si de aici capacitatea de a oferi minorului o educatie decenta .Daca poate face dovada ca in imobilul ei nu se poate locui si creste un copil mai mult de atat are si dovezile acelor cheltuiei din timpul sarcini eu zic sa intenteze proces .
ZFCALIN a scris:

sansele ca un copil atat de mic sa fie incredintat tatalui sunt foarte mici

Dar daca face dovada ca ea nu poate sa ii ofere o educatie un camin decent pentru dezvolatrea psihica dar si fizica eu cred ca are sanse destul de mari chiar daca nu sunt casatoriti dar el si-a recunoscut copilul ulterior .
da,stim asta,dar ea se poarta f urat cu copilul,dar nici nu vrea sa-l lase de bunavoie pt ca dispare sursa ei de venit.
toate cheltuielile din timpul sarcinii,de la nastere,de botez si de intretinere la momentul actual sunt suportate de catre tata.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
camifinutza a scris:

da,stim asta,dar ea se poarta f urat cu copilul,dar nici nu vrea sa-l lase de bunavoie pt ca dispare sursa ei de venit.

Am zis mai sus ca poate sa deschida un proces pentru custodia acelui copilas pentru ca are toate sansele sa il castige

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu! Ina Corina Serghi Ina Corina Serghi Poate obtine tatal custodia unei fetite de 5 ani,in conditiile in care dispune de casa,slujba,conditii de trai si educatie decente?Cea care a parasit ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei gabriela1981 gabriela1981 Buna ziua, Spuneti-mi ce drepturi are tatal, dupa nasterea copilului sau, in cazul in care acesta nu mai are o relatie cu mama copilului si nici nu se ... (vezi toată discuția)
acuzat de rapirea propriei mele fiice catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,,acum nu mai sunt impreuna cu mama ei,,,dupa ce mama ei a tinuto 2 luni la ea ,am luat si eu fetita la mine dar mi sa ... (vezi toată discuția)