avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna ziua,

Spuneti-mi ce drepturi are tatal, dupa nasterea copilului sau, in cazul in care acesta nu mai are o relatie cu mama copilului si nici nu se implica pe perioada sarcinii sau pentru cele necesare dupa venirea pe lume a copilului.
Daca il recunoaste, poate cere custodie comuna?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 13:47, 26 August 2012
el poate cere ....accesul la justitie este liber...conteaza cum va aparati ca sa nu-l obtina, daca nu doriti acest lucru
dupa nastere pot deschide proces pentru incredintarea copilului? ce sanse sunt sa castig?
Daca nu este trecut in acte nu are drepturi si nici responsabilitati. Daca e trecut in acte de la inceput si deschideti imediat proces, e posibil sa primiti custodie comuna. Copilul la asa o varsta mica si mai ales daca e alaptat, nu va fi despartit de mama. Custodia comuna insa, poate fi un beneficiu daca va intelegeti. Daca nu va intelegeti este o piedica, pentru ca e vorba de multe semnaturi si consensuri, privind scoala, gradinita etc. Diferenta de baza si care va poate afecta direct este iesirea din tara. Pentru absolut fiecare iesire din tara cu copilul veti avea nevoie de acordul tatalui.
tocmai pentru aceste lucruri intreb daca pot cere custodie totala, ca sa nu mai depind de semnatura tatalui sau de adeverinte de la locul de munca al acestuia pentru gradinta, scoala etc.
Multumesc frumos pt raspuns.
Copilul a fost recunoscut deja ? Daca da, atunci dupa cum v-a raspuns d-na avocat, fiecare poate cere ceea ce doreste si in functie de cum isi sustine fiecare punctul de vedere, instanta decide....

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva de comun acord irinajud irinajud Buna ziua Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat ... (vezi toată discuția)
Cerere paternitate dar fara drepturi Unadincelemulte Unadincelemulte Sunt curioasa daca nu am dat in judecata pana la varsta de 2 ani si 2 luni a copilului daca mai pot face asta. Si daca da, pot cere doar recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)